Sari la conținut

Dr. Radu Țincu: acestea sunt persoanele care mor în ATI. De ce numărul deceselor va rămâne crescut în perioada următoare?

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca, susține că persoanele care mor zilele acestea din cauza COVID-19 sunt persoane diagnosticate în urmă cu trei, patru săptămâni și, deși a scăzut numărul infectărilor, numărul deceselor va rămâne crescut. 

”Avem o scădere a numărului de cazuri diagnosticate, dar ne explicăm ceea ce se întâmplă în Terapie Intensivă și în ceea ce privește mortalitatea pentru că există un decalaj. Dacă astăzi în Terapie Intensivă avem pacienții de acum două săptămâni, cei care își pierd viața astăzi sunt pacienții diagnosticați în urmă cu cinci-șase săptămâni. Acest decalaj va face ca și în perioada următoare să avem o creștere a numărului de cazuri din Terapie Intensivă și, din păcate, și a mortalității. Abia în momentul în care scăderea numărului de cazuri zilnice se va menține o perioadă de cel puțin o lună, o lună și jumătate, vom înregistra scăderi în Terapie Intensivă sau în ceea ce privește numărul de persoane decedate”, a declarat Radu Țincu în direct la B1 TV. 

Citeste si:

Până pe 3 noiembrie, 49.115 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 02.11.2021 (10:00) – 03.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 451 de decese (221 bărbați și 230 femei), din care 2 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus.

Același bilanț arată că în unitățile sanitare de profil sunt internate 19.741 de persoane cu COVID-19, iar 1.890 dintre acestea sunt la Terapie Intensivă. La comunicarea datelor, autoritățile precizau că la nivel național nu mai este liber niciun pat ATI, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-CoV-2, potrivit informării transmise miercuri de autorități.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.