vineri, martie 24, 2023

În valul 4 se practică „medicina de război”. Medic: Românii cred în soluţii miracol, în Baba Vanga şi ce spune vecina.

Un specialist în medicină internă la Spitalul Judeţean din Galaţi susţine că pandemia a scos la iveală tot ce era mai rău în mentalitatea românescă”. Medicul Alexandru Nechifor spune că nu înțelege de ce oamenii refuză în continuare vaccinul, deşi cadrele medicale sunt tot mai epuizate din cauza numărului de pacienţi în stare gravă.

Te-ar mai interesa: Fostul rector al UMF Cluj şi mai multe cadre didac...

În valul 4 se practică „medicina de război”. Profilul pacienților Covid s-a schimbat

Alexandru Nechifor, medic şi prorector la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, a atras atenția că profilul pacienţilor cu Covid care ajung la spital în acest val patru s-a schimbat complet. Foarte mulți pacienți au între 35 și 60 de ani. Mai mult, „insuficiența respiratorie se instalează mult mai repede”, a subliniat medicul Alexandru Nechifor, adăugând că, în momentul de față, se practică „medicina de război”.

„În foarte multe spitale, mai ales în cele judeţene în momentul de faţă, colegii din UPU, ATI şi restul serviciilor implicate practică, în multe situaţii, medicina de război. Vin foarte mulţi pacienţi, mulţi în situaţii disperate ce ar avea imediat nevoie de suport de terapie intensivă. Mare parte din cadrele medicale sunt în sindrom burn-out, sunt afectaţi atât psihic cât şi fizic.

Te-ar mai interesa: Curățați-vă colonul și ardeți grăsimile cu aceast ...

(…) Valul patru al acestei pandemii a schimbat complet profilul celor care ajung la spital pentru îngrijiri medicale. Acum, mare parte din aceştia sunt tineri, 35-60 ani, iar insuficienţa respiratorie se instalează mult mai repede şi mai accentua”, a declarat Alexandru Nechifor, potrivit adevarul.ro.

Medic: „Suntem un popor sensibil
la zvonuri. Oamenii cred în Baba Vanga şi ce spune vecina, în detrimentul
ştiinţei”

Medic: Românii cred în soluţii miracol, în Baba Vanga şi ce spune vecina

Medicul din Galați spune că românii copiază tot ce vine din afară, dar, în același timp, cred în ce spune vecinul sau Baba Vanga.

Te-ar mai interesa: Atenţie la ce veţi cumpăra din magazine! Produse c...

„Suntem un popor foarte sensibil la zvonuri şi bârfe. Lumea în general se teme de ceea ce nu cunoaşte, dar totuşi discutăm de 3 miliarde de oameni vaccinaţi la ora actuală. Suntem fascinaţi de tot ce se întâmplă în vest, vrem mereu să fim ca afară, copiem tot, chiar şi după ureche.

Totul până la vaccin, aici brusc, vesticii nu au mai fost demni de urmat, ştim noi mai bine de data asta. E tragic, pentru că situaţia actuală este strict în relaţie de cauzalitate cu comportamentul nostru ca populaţie.

Te-ar mai interesa: Cum îți dai seama că ai intestinele pline de toxin...

Singura soluţie este vaccinarea şi respectarea măsurilor de prevenţie. După cum bine ştiţi nu trebuie neglijată alimentaţia de calitate. De asemenea, mişcarea în aer liber, somnul, soarele şi socializarea autentică trebuie să fie prietenii noştri”, a subliniat medicul.

Este momentul în care autoritățile trebuie să insiste pe educație, pe termen lung. Este modul în care mentalitatea românească se poate schimba în bine, consideră specialistul.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie să mănânci de Buna Vestire ca să îți me...

„Educaţia este cheia dezvoltării societăţilor şi tot ea ne asigură modul în care reacţionăm în situaţii limită ca aceasta. Pandemia a scos la iveală tot ce era mai rău în mentalitatea românescă, înclinaţia marilor mase de oameni spre a crede mai mult în pseudo ştiinţe, în soluţii miracol, în Baba Vanga şi ce spune vecina în detrimentul ştiinţei şi al medicilor”, a concluzionat Nechifor, potrivit sursei citate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private