miercuri, decembrie 7, 2022

Petrecerile de pe litoral din acest weekend au trezit o serie de temeri în rândul cadrelor medicale, care au declarat despre posibilitatea creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Acest fapt se datorează și faptului că nu au fost respectate măsurile de restricție, dar și a faptului că majoritatea tinerilor nu sunt imunizați, ceea ce va crește probabilitatea de transmitere a viruslui.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Radu Țincu: „după fiecare perioada de sărbători, peste tot în lume, a existat o creștere a numărului de cazuri.”

„Este clar că toată lumea dorește să recapete viață normală de dinainte de pandemie. Pe de altă parte, după fiecare perioada de sărbători, peste tot în lume, a existat o creștere a numărului de cazuri. Însă ceea ce este important, este că această creștere să nu fie substanțială și să creeze probleme pentru sistemul de sănătate publică.”, a precizat Radu Țincu la Antena 3.

„În continuare trebuie să avem grijă, și mai ales dacă discutăm de cluburi, discutăm de persoane tinere. Mulți dintre ei nu au apucat să se imunizeze și pot să se transforme în vectori de transmitere a virusului către persoanele vulnerabile, pe care le întâlnesc ulterior. Discutăm de părinți, bunici, care pot avea anumite boli cronice și, în acest context, există un risc foarte mare de transmitere a virusului către cei care pot dezvolta o formă severă.”, mai spune acesta.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

Medicul a explicat că încălzirea vremii nu va încetini în vreun fel răspândirea virusului, așa cum se vehicula la începutul pandemiei.

„Nu s-a dovedit în practică, că în prezența temperaturilor mai ridicate, virusul se transmite cu dificultate.

Ceea ce știm cu siguranță este că aglomerarea în spații închise, unde se cânta, se dansează și există o activitate fizică care predispune la o vehiculare mai intensă a particulelor virale, crește riscul de transmitere a virusului. De aceea recomandarea este, în continuare, pentru aceste zone, să respectăm distanțarea fizică și regulile sanitare.”, a mai spus medicul.

Te-ar mai interesa: Profesor de informatică, prins în timp ce întrețin...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private