joi, decembrie 1, 2022

Dr. Valeriu Gheorghiță, zi cu emoții. „Îmi doresc să facem un pas spre normalitate!”

Șeful Campaniei de Vaccinare a mers în cursul zilei de duminică în locul în care a copilărit. Dr. Valeriu Gheorghiță a ajuns în comuna Izvoru, din județul Argeș, unde, alături de echipa medicală a centrului deschis aici, va vaccina toate persoanele care doresc să se imunizeze anti-covid.

Ar putea fi o imagine cu 16 persoane, persoane în picioare, persoane stând jos şi interior

Dr. Valeriu Gheorghiță, zi cu emoții: Mi-e dor de meleagurile copilăriei

Activitea a început în jurul orei 10.00, iar vaccinarea se realizează doar cu buletinul, fără programare în platformă. Bucuroși să îl revadă, localnicii au venit la vaccinare, iar după doar câteva ore, peste 35 de persoane au beneficiat de actul medical.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Prima persoana vaccinată de medicul militar a fost un baiat de 16 ani, emoționat, dar dornic și încrezător că gestul său contribuie la binele familiei și al întregii comunități. Un moment emoționant a fost și revederea cu verișoara de gradul I care s-a numărat printre cei care au venit să se vaccineze.

„Sunt emoționat și nerăbdător ori de câte ori revin în locul nașterii mele. Mi-e dor de meleagurile copilăriei, de părinți și de toți cei dragi, alături de care am crescut. Îmi doresc ca împreună cu ai mei colegi argeșeni să facem încă un pas către normalitate! Să vaccinăm!”, a declarat declarat Valeriu Gheorghiță, potrivit contului de Facebook Ro Vaccinare.

Te-ar mai interesa: Ce boli se pot moșteni de la părinți. Atenție la a...

Până în prezent, în România, au fost vaccinate peste 4,1 milioane de persoane. Dintre acestea, mai bine de 3,1 milioane au primit inclusiv rapelul. În total, la nivelul centrelor de vaccinare au fost înregistrate 15.697 de reacții advese, reprezentând un procent de 0,216 din cele circa 7,2 milioane de doze administrate în țară.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, stând jos şi interior

România va intra în prag de imunitate colectivă în luna august

Dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, din estimările autorităţilor, România va ajunge, în luna august, în „prag de imunitate colectivă”, într-un procent cumulat de 50%, reprezentând „vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2”.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

„Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august vom ajunge în prag de imunitate colectivă, cumulat, de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2”, a declarat șeful CNCAV, potrivit Agerpres.

Țintelor de vaccinare au fost stabilite astfel încât să existe 5 milioane de persoane imunizate până la finalul lunii mai, 6 milioane în iulie şi 7 milioane în august. Şeful CNCAV a adăugat că la ora actuală situaţia epidemiologică la nivel naţional este bună, însă este nevoie de consolidarea acestui „trend evolutiv favorabil”.

Te-ar mai interesa: Nu ignora transpirația urât mirositoare! Poate fi ...

„Ţinând cont de estimarea, de evoluţia epidemiologică a numărului de cazuri, din fericire situaţia epidemiologică la nivel naţional este una bună. Însă avem nevoie să consolidăm acest trend evolutiv favorabil şi să asigurăm acea predicţie pe termen lung.

Încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxăm etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Te-ar mai interesa: Când știi că durerea în gât este gravă? 4 semne de...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private