Sari la conținut

Dr. Virgiliu Stroescu, despre greșelile care afectază sistemul imunitar! Există legi care sunt foarte importante şi pe care nu avem voie să le încălcăm

sistem imunitar
Susa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dr Virgiliu Stroescu, despre sistemul imunitar

Dr Virgiliu Stroescu, despre greșelile care afectază sistemul imunitar:Există legi care sunt foarte importante şi pe care nu avem voie să le încălcăm!

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar endocrinolog şi nutriţionist, a vorbit despre sistemul imunitar, dar și despre modul în care alimentația poate afecta buna funcționare a acestuia.

Potrivit medicului, leguminoasele joacă un rol important asupra sistemului imunitar. Hidratarea, somnul, dar și relaxarea și un stil de viață sănătos sunt necesare pentru o viață nogevivă.

Virgiliu Stroescu
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

„Există legi care sunt foarte importante şi pe care nu avem voie să le încălcăm, încălcarea lor se pedepseşte. Pedeapsa e boala. Noi trebuie să cunoaştem legile sănătăţii, avem nevoie de un stil sănătos de viaţă. Asta înseamnă să îmbinăm alimentaţia cu mişcarea, cu odihna, cu apă, cu lipsa stresului.

Alimentele sunt vii, un măr are viaţă în el. În momentul în care l-am fiert, s-a dus viaţa din el. Hrana crudă dă organismului sănătate pentru că ne dă materia primă a vieţii. Viaţa din plante intră în viaţa noatstră. Hrana care nu e crudă e de calitate inferioară, iar organismul se chinuie să elimine ceea ce am băgat în noi”,explică medicul.

Supărarea și stresul pot duce la alte probleme de sănătate

„Avem 23 de perechi de cromozomi, iar fiecare cromozom are două capete numite telomeri. Cu cât mâncăm o hrană mai bună, suntem mai optimişti, ne odihnim suficient, cu atât telomerii cresc, crescând astfel şi durata vieţii. Supărarea, tristeţea, stresul, boala scad telomerii. Însă atunci când telomerii sunt foarte mari, apare cancerul.

Noi putem trăi mult mai mult cu un stil de viaţă sănătos. Cei care mănână hrană vegetală, care fac mişcare, care au pace sufletească trăiesc mai mult”, a spus reputatul specialist în emisiunea România de poveste moderată de Ioan Korpos.

În ceea ce priveștei imunitatea organismului, medicul susține că cele mai sănătoase alimente pentru un sistem imunitar sunt alimentele vii, adică verdețurile, potrivit Capital. Totodată, el a adăugat că fructele trebuie consumate înainte de masă, iar salatatele să nu lipsească.

Potrivit medicului, sistemul imunitar are nevoie și de proteine, care pot fi luate tot din alimentația corectă.

Atenţie! Fructele trebuie mâncate înainte de masă

„Alimentele sănătoase sunt cele vii, vegetale, toate vitaminele de pe această planetă le găsim în verdeţuri. Nu trebuie să ne lipsească fructele, însă, atenţie! Fructele trebuie mâncate înainte de masă. Nu trebuie să ne lipsească salatele, substanţele verzi. Cât mai multe produse vegetale să consumăm zilnic, pentru că ele ne cresc imunitatea.

Pentru creşterea imunităţii avem nevoie de proteine, dar aceste proteine le produce organismul, nu le luăm din afară. Proteinele sunt făcute din aminoacizi, iar hrana vegetală e plină de aminoacizi”, conchide reputatul medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel