marți, octombrie 4, 2022

Dr. Virgiliu Stroescu, medic primar în endocrinologie, doctor în medicină și fost medic nutriţionist al multor componenţi ai Lotului Olimpic Român, a atras atenția că pâinea albă e foarte periculoasă pentru sănătate. De aceea, este ideal să alegem pâinea integrală.

„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre. Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer.

Te-ar mai interesa: Sărbătoare importantă: Ce sfânt prăznuiește Biseri...

De aceea, hai să punem regulă, de azi înainte nu mai consumăm făină rafinată, făină albă. Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu – integralul – scoate numai albul, amidonul, nu faci decât să îmbolnăvească”, a spus medicul, în cadrul podcastului lui Adrian Artene.

Toate făinoasele încetinesc procesele metabolice

Specialistul continuă și arată care sunt alimentele ce ar trebui evitate, dacă vrem să ne păstrăm sănătatea.

„Se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele. Sunt ca un „mop”, care vine și șterge tot ce ai greșit tu.

Te-ar mai interesa: Cât de sănătoși sunt ficățeii de pui: Sursă de fie...

Încetinesc procesele metabolice. Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic. Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul și grăsimile: cărbunele”, a adăugat specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private