Sari la conținut

Dr. Virgiliu Stroescu: Nu trebuie să mai consumăm aceste alimente. Încetinesc procesele metabolice

Virgiliu Stroescu
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Alimentație sănătoasă pentru om

Dr. Virgiliu Stroescu a dezvăluit la un moment dat care sunt cele mai periculoase alimente pentru sănătate. Potrivit spuselor sale, încetinesc procesele metabolice.

Virgiliu Stroescu, medic endocrinolog, spune că alimentul preferat al românilor ascunde o mulțime de riscuri pentru sănătate.

„Pâinea albă e nesănătoasă. Nu are decât glucide, nu are fibre.

Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul poate face acel amiloid în creier ani de zile, care poate ajuta la Alzheimer”, a declarat medicul, pentru Gândul.

Reputatul medic spune că toată lumea ar trebui să țină cont de această regulă: „Hai să punem regulă: de azi înainte nu mai consumăm făină albă”

„Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu. Amidonul nu face decât să îmbolnăvească”, a mai explicat medicul Virgiliu Stroescu, supranumit şi „apostolul alimentaţiei sănătoase”.

Care sunt alimentele ce ar trebui evitate, dacă vrem să ne păstrăm sănătatea

„Făina albă se găsește în toate făinoasele. Nu trebuie să mai consumăm covrigi, gogoși. Dumnezeu, când a făcut bobul de grâu, i-a băgat tărâța, care are fibre. Cea mai mare inteligență a divinității sunt fibrele, sunt ca un „mop”, care vin și șterg tot ce ai greșit tu.

Încetinesc procesele metabolice. Să vă dau un exemplu: dacă iei un pahar de benzină, îl arunci pe jos și pui un chibrit face explozie. Dacă iei un lemn, arde mai încet. Dacă pui un cărbune, acesta arde și mai încet, dar mai puternic.

Acestea sunt glucidele simple: benzina, glucidele compuse: lemnul, iar grăsimile: cărbunele”, a adăugat medicul endocrinolog.

Cum se prepară „cafeaua” din pătrunjel

Avem nevoie de numai câteva ingrediente şi un blender, pentru a prepara acasă, la orice oră, licoarea magică, potrivit topremediinaturiste.ro.

Ingrediente

– 2 legături de pătrunjel proaspăt

– 1 lingură miere de albine

– 1 lămâie bio

– 1 lingură ulei de măsline

– jumătate de litru de apă

Mod de preparare cafea din pătrunjel

Pătrunjelul se spală, se taie și se pune în blender. Se adaugă mierea, lămâia tăiată bucăţi cu tot cu coajă (sau sucul de lămâie), uleiul de măsline și apa. Se amestecă bine.

Se bea o ceașcă de cafea de pătrunjel sau un pahar, zilnic.

„Când bei un pahar de acesta, indiferent de cât de obosit ești și cât de trist ești, și amărât, simți întâi un fel de zguduitură în corp, se ridică părul și, după un sfert de oră, jumătate de oră, ești ca și cum te-ai fi sculat din somn”, spune dr. Virgiliu Stroescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel