Sari la conținut

Dr. Vlad Ciurea dezvăluie care este cel mai sănătos tip de CARNE: Este foarte bună pentru CREIER!

Prof. vVad ciurea
Sursa foto: Prof. dr. Vlad Ciurea
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre depresie

Celebrul medic neurochirurg Vlad Ciurea susține că grăsimile sunt extrem de importante pentru organismul și pentru creierul uman și de aceea nu trebuie excluse din dietă. Cu toate acestea, unele grăsimi pot fi periculoase pentru sănătatea noastră. 

Dr. Alexandru Vlad Ciurea a explicat care sunt grăsimile pe care chiar trebuie să le consumăm pentru a ne menține sănătoși. ”La baza grăsimilor sunt anumite substanțe. Structura grăsimilor, cele de natură benefică pentru creier și grăsimile grele, care nu sunt benefice pentru creier. În avocado se găsesc doar grăsimi bune!

În creier, forma de carne de la care îi vine proteina îi vine de la pește. Cei mai buni pești pentru creier sunt peștii marini care se duc exact ca o proteină care convine și acel Omega, care are două forme de colesterol: forma de colesterol benefică și forma mai puțin benefică. Dar acestea se potrivesc exact cu structura cerebrală și cu activitatea sinaptică de la nivelul creierului. Recomand somonul, recomand peștele marin, recomand și peștele sălbatic!

Iar din carne, și carnea este foarte bună pentru creier. Se consideră cea mai low calories, cea mai cu puține calorii, carnea de curcan. Și este foarte bună. Toate aceste elemente sunt majore pentru funcționarea creierului”, a explicat medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

”Se consideră că peștele marin este cel mai bun, sigur că somonul sălbatic, nu cel de crescătorie. La pești sunt cei statici, care nu sunt atât de benefici pentru creier și cei activi, răpitori. Cantitatea de proteine din acel pește merge foarte bine pentru celula nervoasă. Sunt dovedite aceste lucruri.

Și România, într-adevăr, a trecut treptat de la alimentația care a fost predominant cu carne, a trecut spre alimentația vegetală și alimentația cu pește”, a mai spus medicul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel