Sari la conținut

Dr. Vlad Ciurea dezvăluie câte feluri trebuie să mâncâm la prânz. La ce oră ar trebui să luam cina?

Prof. vVad ciurea
Sursa foto: Prof. dr. Vlad Ciurea
Prof. dr. Vlad Ciurea, despre depresie

Din cuprinsul articolului

Reputatul medic neurochirurg Vlad Ciurea a explicat faptul că oamenii ar trebui să mănânce mult mai puțin la masa de prânz.

De ce? Prânzul este extrem de imporant pentru a avea energie, însă dacă se exagerează cu mâncarul efectul va fi exact invers: mintea noastră va fi încetinită de cantitatea mare de mâncare pe care o ingerează corpul.

Vlad Ciurea a mai eplicat că atunci când ne trezim nivelul metabolismului este cel mai mare și de aceea ar trebui să ne hrănim la scurt timp după ce ne-am trezit. În acest fel, am putea menține aceeași rată a metabolismului.

“Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce. După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero. Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier” , a explicat Vladimir Ciurea.

Ora la care ar trebui să luam cina

În plus, cina nu ar trebui luată mai târziu de ora 20:00. Medicul spune că după masă ar trebui să mai stăm treji câteva ore. Astfel, ora recomandată de culcare este ora 22:00, după ce am luat cina la ora 20:00.

“Ne apropiem de perioada de seară, când este bine să avem o activitate socială, seara să putem discuta. Să nu mâncăm și să cădem imediat. Mai mult, recomand întotdeauna, această masă de seară să fie până în ora 20:00 și să nu fie foarte copioasă”, a mai spus celebrul medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel