Sari la conținut

Dr. Vlad Ciurea dezvăluie două alimente care susțin creierul: Sunt gustoase și le găsești în orice magazin

alimente pentru creier
Imagine creată cu AI
Alimente recomandate de dr Ciurea

Dr. Vlad Ciurea dezvăluie două alimente care susțin creierul. Neurochirurgul spune că cele două alimente aduc beneficii importante pentru funcționarea creierului. Mai mult,  susțin memoria, îmbunătățesc concentrarea și pot fi consumate în fiecare zi.

Produsele susțin memoria, concentrarea și sănătatea sistemului nervos dacă sunt integrate într-un stil de viață sănătos, afirmă celebrul medic neurochirurg

Activitatea creierului, îmbunătățită dacă mănânci ciocolată neagră

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ciocolata neagră, dar nu orice tip de ciocolată, ci doar cea cu un conținut de cel puțin 70% cacao. Este bogată în flavonoide și antioxidanți care protejează celulele nervoase și stimulează circulația cerebrală. În plus, conține teobromină și o cantitate mică de cofeină, care pot ajuta la creșterea vigilenței și îmbunătățirea stării de spirit.

Medicul avertizează că aceasta trebuie consumată cu moderație și doar în prima parte a zilei.

Al doilea aliment recomandat este cafeaua, cunoscută pentru efectul său de stimulare a sistemului nervos central. Cofeina contribuie la creșterea capacității de concentrare și reduce oboseala mintală, iar doctorul recomandă una, maximum două cești pe zi, fără zahăr și fără frișcă.

„Am fost de vreo 7 ori în Japonia şi în India de vreo trei ori. I-am văzut pe japonezi cu ceaiul verde, ei nu prea beau cafea. Am văzut oameni foarte educaţi, cadre universitare, care beau ceai verde.

Am citit un articol în care se spunea că ceaiul verde este bun şi pentru căile urinare. Nu ştiu care este adevărul, însă sigur e bun pentru creier.

Desface anumite legături între celulele nervoase plus hidratarea pe care o dă. Sunt adeptul ceaiului verde, însă dimineaţa, până în prânz”, a explicat medicul Vlad Ciurea în cadrul podcastului Altceva, cu Adrian Artene.

Ceaiul verde, alternativa sănătoasă la cafea

Pe lângă cele două alimente, neurochirurgul Vlad Ciurea recomandă și ceaiul verde, băutură apreciată pentru conținutul ridicat de antioxidanți, în special catechine, care ajută la protejarea celulelor nervoase, sprijină metabolismul și susțin sănătatea creierului.

Băutura poate fi consumată în loc de cafea și, pe lângă faptul că protejează celulele împotriva stresului oxidativ, este un adevărat aliat când vine vorba de slăbire pentru că ajută la arderea grăsimilor.

 

 

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Absolventă de Psihologie. Am inceput sa lucrez în presă în 2011, la EvzMonden, InfoActual, AnimalZoo, EVZ și Doctorul Zilei. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate medicale și informații referitoare la evenimentele curente.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel