Sari la conținut

Drama profesorului Vlad Ciurea. Puțini știu că medicul ascunde o mare suferință, care i-a marcat viața

Vlad Ciurea se numără printre cei mai renumiți neurochirurgi din România. De o amabilitate aparte, combinată cu profesionalismul desăvârșit, medicul Vlad Ciurea a reușit să cucerească inimile românilor. Acesta a salvat zeci de mii de oameni și a stat alături de persoanele aflate în suferință.

Cu toate acestea, prea puțini sunt aceia care cunosc tragedia ascunsă din viața sa. Acum câțiva ani, familia lui Vlad Ciurea primea o veste cumplită. Nepoțica în vârstă de un an a medicului a încetat din viață după ce s-a înecat cu vomă.

Potrivit România TV, nenorocirea s-a petrecut în 2012, când familia doctorului se afla la Brașov. Fiul lor avea o fiică, Anastasia, bolnavă de astm. Ca să o ajute să se vindece, părinții ei plecau în fiecare weekend din București și se duceau la Brașov pentru a permite copilei să respire aer curat.

Într-una din nopți, când bona i-a dat biberonul, micuța s-a înecat. În presa de atunci se scria că bona ar fi băgat-o pe copilă în duș, sperând că își va reveni. Medicii au ajuns prea târziu, iar Anastasia nu a putut fi salvată.

“Medicii nu au putut decât să constate decesul copilului, chiar dacă manevrele de resuscitare au durat peste normele impuse. Cauza morţii probabil este înec cu lichid gastric”, spunea David Sigmond Levente, consilier juridic la Ambulanţa Braşov, la acea vreme.

De atunci au trecut 11 ani și suferința nu a trecut, însă doctorul Vlad Ciurea nu a pomenit niciodată despre această tragedie din viața sa. Având o eleganță ieșită din comun, neurochirurgul și-a găsit puterea să meargă mai departe și a continuat să salveze vieți.

Prof. Ciurea: Și eu am trecut prin depresie

Profesorul Vlad Ciurea a mărturisit în cadrul evenimentului „Fain & Simplu la Ateneul Român!”, găzduit de Mihai Morar, că și el a trecut prin depresie. Sfaturile neurochirugului pentru a ieși la suprafață!

„Printr-o întâmplare am trecut și eu prin depresie. Dacă poți realiza, nu te afunzi ca în tunel, trebuie să mergi în sus: tu cu tine însuți. Deschizi geamul, te uiți în oglindă și trebuie să ieși la suprafață, înoată, du-te în sus, trage aer, trage oxigen. Tu trebuie să fii un exemplu! Dacă tu te prăbușești, familia ta ce o sa zică? Trebuie să nu ajungi în depresie. Luați un animăluț lângă dumneavoastră, toată ziua te ocupă și te scoate din depresie”, a spus profesorul Vlad Ciurea în cadrul evenimentului.

Munca m-a scos din impas

Rețeta neurochirgului. Profesorul Ciurea spune că a depășit acest moment prin autoeducare și multă muncă.

„M-am autoeducat. Am vorbit tare, dar m-am plimbat așa de nebun, și așa am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate. Trebuie să ies din asta. Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies! Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos. Munca m-a scos din impas”, a povestit specialistul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel