duminică, decembrie 4, 2022

Drama tinerei care a ales moartea: „Mă simt ca o fantomă care nu mai simte nimic”. O femeie din Belgia a fost eutanasiată după ce s-a luptat timp de șase ani cu traumatismele psihice post-teroriste.

Tânăra, în vârstă de doar de 23 de ani, a supraviețuit atentatului ISIS din 2016 pe aeroportul din Bruxelles a murit după ce a ales să fie eutanasiată.

Brussels bombing survivor Shanti De Corte, 23, dead by euthanasia

Drama tinerei care a ales moartea:  s-a luptat cu depresia severă și tulburarea de stres post-traumatic (PTSD)

Shanti de Corte s-a luptat cu depresia severă și tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) timp de șase ani din cauza detonării bombei la care a asistat când era o adolescentă de 17 ani. Explozia din martie 2016 și alte două declanșate de grupul terorist într-o stație de metrou din Bruxelles, au ucis 32 de persoane și au făcut peste 300 de răniți.

Te-ar mai interesa: Rețeta zilei: Cimbru, busuioc și mărar, elixir pen...

Shanti, împreună cu colegii ei de școală, își croiau drum prin zonele de plecare ale aeroportului, în pregătirea unei vacanțe în Italia, când bomba a explodat.

Belgium woman, 23, euthanised after suffering from severe PTSD | Metro News

A fost eutanasiată la doar 23 de ani, deși nu suferea de nicio boală fizică

În ciuda faptului că a fost nevătămată fizic, Shanti a rămas cu atacuri de panică constante și accese de depresie și anxietate, deoarece efectele psihologice ale a ceea ce a văzut i-au pus stăpânire pe viața. Ea a participat la diferite terapii de reabilitare și evaluări psihiatrice cu profesioniști din domeniul sănătății mintale în orașul ei natal, Anvers, pentru recuperare.

De-a lungul călătoriei sale pentru vindecare, Shanti a luat o serie de medicamente antidepresive, dar a încercat să se sinucidă în două ocazii diferite în 2018 și 2020. Mama ei a împărtășit presei belgiene durerea fiicei sale:

Te-ar mai interesa: Gheața neagră”, extrem de periculoasă. Carambol cu...

„Acea zi a surprins-o, nu s-a simțit niciodată în siguranță după aceea. Nu a vrut să meargă nicăieri unde erau alți oameni, de frică. A avut atacuri de panică frecvente și nu a scăpat niciodată de ele”, a spus ea.

Surviving the ISIS terrorist attack, the 23-year-old chooses to end her life!

A detaliat trauma ei pe rețelele de socializare: „Mă simt ca o fantomă care nu mai simte nimic”

Shanti obișnuia să-și detalieze adesea experiențele după atentat, pe rețelele de socializare și a vorbit deschis despre luptele ei cu sănătatea mintală. Într-una dintre postări, ea a scris:

Te-ar mai interesa: Horoscopul banilor pentru decembrie. Mihai Voropch...

„Primesc câteva medicamente la micul dejun. Și până la 11 antidepresive pe zi. Nu aș putea trăi fără ele. Cu toate medicamentele pe care le iau, mă simt ca o fantomă care nu mai simte nimic. Poate că au existat și alte soluții decât medicamentele”.

Shanti a fost trimisă la un spital de psihiatrie în 2018, după ce s-a luptat cu depresia constantă și PTSD, dar starea ei psihică a continuat să scadă.

Te-ar mai interesa: MINUNILE există. Tradiții și obiceiuri pentru noap...

Potrivit The Mirror, Shanti a ales eutanasia în 2020, când a contactat o organizație care apără dreptul la „moarte în demnitate” și le-a cerut să efectueze eutanasie pentru „suferințe psihiatrice insuportabile”.

Potrivit Școlii de Medicină, Universitatea din Missouri, eutanasia este practica de a pune capăt vieții unui pacient pentru a-i limita suferința. Pacientul în cauză ar fi în mod obișnuit bolnav în stadiu terminal sau va experimenta dureri și suferințe mari.

Te-ar mai interesa: Horoscop 4 decembrie. Fiarele de povară muncesc di...

Practica este legală în Belgia pentru o persoană care se află într-o „stare inutilă din punct de vedere medical de suferință fizică sau psihică constantă și insuportabilă, care nu poate fi atenuată, rezultată dintr-o tulburare gravă și incurabilă cauzată de boală sau accident”.

Potrivit serviciului de știri belgian RTBF, cererea oficială a lui Shanti de a fi eutanasiată a fost aprobată la începutul acestui an de doi psihiatri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private