Sari la conținut

Studiu. Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie decât carnivorii

Studiu. Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie decât carnivorii.

Ceea ce mâncăm și sănătatea noastră mintală au o relație complexă. S-a dovedit că atunci când cineva este deprimat, este mai probabil să mănânce mai mult sau mai puțin, în funcție de ceea ce consumă.

Veganii și vegetarienii care mănâncă fructe, legume și cereale integrale sănătoase ar putea fi mai predispuși la depresie și episoade depresive, spune un nou studiu.

Studiu. Vegetarienii sunt mai predispuși la depresie decât carnivorii

Cu sediul în Brazilia, cercetarea a explorat pe larg legătura dintre dietă și probleme specifice de sănătate. Analiza, publicată în Journal of Affective Disorders, a luat în considerare o gamă largă de factori nutriționali, inclusiv:

  • aportul total de calorii,
  • aportul de proteine,
  • aportul de micronutrienți
  • nivelul de procesare a alimentelor.

Care este legătura dintre vegetarianism și depresie

Potrivit medicilor, este posibil ca depresia să determine oamenii să aibă mai multe șanse să devină vegetariene decât invers. Unul dintre simptomele majore ale depresiei include gândurile negative.

În timp ce depresia este uneori caracterizată ca având percepții nerealiste negative, există dovezi care sugerează că persoanele cu depresie ușoară până la moderată au judecăți mai realiste cu privire la rezultatul evenimentelor incerte și percepții mai realiste despre rolurile și abilitățile lor.

De asemenea, medicii cred că este posibil ca o dietă vegetariană să provoace depresie din diverse motive, altele decât nutriția. Chiar dacă nu lipsește niciun „nutrient fericit” dintr-o dietă vegetariană, s-ar putea întâmpla ca renunțarea la carne să provoace depresie prin alte mijloace.

Potrivit Healthline, o altă posibilitate este ca persoanele cu depresie să aibă factori de personalitate care îi pot face mai predispuși să empatizeze cu animalele. Ca urmare, ei pot înceta să mănânce carne și alte produse de origine animală pentru a trăi după etica lor.

De exemplu, omega-3, colina, vitaminele B-6 și B-12 și acidul folic – precum și anumiți aminoacizi specifici – sunt necesari pentru a produce serotonină, dopamină și norepinefrină.

Aceștia sunt trei neurotransmițători care ajută la reglarea stării de spirit. O dietă vegană bine planificată poate furniza suficient din toți acești nutrienți. Cu toate acestea, dacă este prost palnificată poate să nu aibă suficiente cantități de nutrienți necesari pentru funcționarea optimă a creierului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel