luni, ianuarie 30, 2023

DSVSA: Cei care sacrifică porci în gospodăriile proprii trebuie să facă acest lucru. Este ESENȚIAL pentru că altfel își pun sănătatea în pericol. 

Persoanele care sacrifică porci în gospodăriile proprii sunt îndemnate să facă examenul pentru trichineloză al cărnii.

Analiza poate fi realizată în laboratoarele veterinare din zona de domiciliu, care țin de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Te-ar mai interesa: Vestea tristă a zilei. A murit actrița care a inte...

La Timișoara se deschid săptămâna viitoare și centrele de testare din piețe, anunță șeful DSV local, Flavius Nicoară, citat de Radio România Actualități.

Costul acestui examen este infim

„Colegii medici veterinari de liberă practică, cabinetele lor sunt dotaƫi cu trichineloscop în vederea efectuării acestui examen, iar probabil, începând din 7 sau 8 decembrie, cetățenii din Timișoara și

cei din jurul Timișoarei pot să vină și în cele două centre pe care le vom deschide în Timișoara: unul în Piaƫa Doina și unul în Piaƫa Iosefini”, a explicat Flavius Nicoară.

Un examen trichineloscopic va costa aproximativ 20 de lei. Porcii pot fi sacrificați de crescători în gospodării doar în localitățile în care este permis acest lucru și doar pentru consum propriu, mai transmite Radio România Actualități.

Te-ar mai interesa: Un pastor spune că a murit și a ajuns în iad. Demo...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private