marți, ianuarie 31, 2023

Bea aceste ceaiuri și pancreasul tău îți va mulțumi. Iată și ceaiurile perfecte pentru pancreatită. Gama este variată și ai de unde alege, iată-le:

 

Pancreatita sau inflamația pancreasului este o boală în care este perturbată scurgerea normală a sucurilor digestive în duoden.

Enzimele încep să se acumuleze în mod activ, iar pancreasul este afectat treptat sub influența lor. De obicei, medicii prescriu o dietă specială pe lângă terapia medicamentoasă, notează BZI.

Te-ar mai interesa: Secretul Adinei Alberts. Cum se menține la 53 de a...

 

Dieta include unele restricții temporare care sunt necesare pentru recuperarea normală a organismului.

Dar întotdeauna este nevoie de o băutură caldă. Aici intervine ceaiul, există beneficii în această băutură de care unii oameni nici măcar nu știu.

Consumă ceaiul în funcție de evoluția bolii

Cum anume să consumi ceai în pancreatită depinde de modul în care evoluează boala. Odată ce tratamentul este prescris, medicul vă va sfătui cu privire la orientările dietetice care trebuie urmate.

În acest caz, ceaiul poate fi tonic, liniștitor și chiar întăritor al sistemului imunitar. În cazul pancreatitei acute este mai bine să evitați această băutură. Astfel, ceaiul poate fi înlocuit cu apă simplă, ușor alcalină.

Te-ar mai interesa: Infarctul silențios NU are simptome vizibile. Care...

Atenție, poate crește tensiunea arterială!

Printre dezavantajele ceaiului în dieta unei persoane cu un pancreas bolnav se numără o creștere a tensiunii arteriale, o creștere a cantității de suc gastric și o absorbție redusă a vitaminelor și mineralelor.

Dar cu o cantitate potrivită de ceai, băutura va îmbunătăți excreția enzimelor pancreatice, va ajuta la reducerea inflamației la fel cum Omega 3 și va elimina excesul de lichid din organism.

Te-ar mai interesa: Ce legătură există între dermatita atopică și stre...

Merită să consultați un specialist înainte de a-l include în mod regulat într-o dietă terapeutică. În timpul manifestării pancreatitei puteți bea ceai dacă nu există contraindicații.

Un mare avantaj este că există diferite tipuri și varietăți din care puteți alege. Astfel, un pacient poate consuma ceai negru, ceai verde, ceai de plante, ceai cu mușețel, cu arnică sau cu mentă.

Te-ar mai interesa: Mâncarea din spitale, bătaie de joc pentru pacienţ...

Aceste ceaiuri se folosesc și pentru tratarea infecției urinare la bărbați. Fiecare varietate are avantajele și dezavantajele sale, așa că este important să consultați un medic înainte de a include ceaiul într-o dietă terapeutică.

Cel mai bun ceai pentru calmarea simptomelor provocate de pancreatită

Diferitele ceaiuri au propriile beneficii și riscuri. Iată cum să decideți ce ceaiuri merită luate în considerare pentru pancreatită.

Ceaiurile verzi fermentate au un efect pozitiv asupra funcției hepatice și a fluxului biliar. În plus, includerea acestui tip de ceai în dieta de bază poate ajuta la pierderea în greutate, la normalizarea tensiunii arteriale și la asigurarea vitalității generale a organismului.

Te-ar mai interesa: Ochii tăi arată așa? Poate fi primul semn al cance...

Oolong cu lapte este o opțiune, dar numai fără a fi aromatizat și nu foarte preparat. Este important de reținut că multe ceaiuri verzi trebuie să fie preparate la 80-90 de grade pentru a-și debloca pe deplin proprietățile benefice.

Adăugarea de zahăr în ceai pune o presiune suplimentară asupra tractului gastrointestinal și a pancreasului și crește riscul de creșteri ale glicemiei.

Prin urmare, ceaiul dulce trebuie evitat în pancreatita acută și cronică. În timpul remisiunii, în băutură se pot adăuga îndulcitori naturali, cum ar fi stevia sau siropul de agave.

Acesta se administrează în timpul creșterii nivelului de bazofile. În lista de ceai pentru pancreas se numără și cel de mușețel.

Mușețelul ajută la eliminarea spasmelor, reduce inflamațiile și are, de asemenea, un efect coleretic. Acesta este motivul pentru care ceaiul de mușețel poate fi adăugat la dieta pentru pancreatită.

Se prepară atât în plăci, cât și în pungi. Adesea se face o anumită cantitate de ceai pentru o zi, de exemplu, se prepară dimineața și se bea pe parcursul zilei.

De asemenea, mușețelul are acest efect datorită unei substanțe numite hamazulen, care se găsește și în uleiurile esențiale ale altor plante, mai notează BZI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private