vineri, februarie 3, 2023

Pierderea în greutate nu este un proces simplu. Este necesar să construiești un echilibru între cele 3 elemente esențiale care alcătuiesc un stil de viață sănătos: alimentația, odihna și exercițiile fizice.

Deși exercițiile fizice au o contribuție majoră, alimentație influențează cel mai mult procesul de pierdere în greutate.

Deși slăbirea este bazată pe un deficit caloric, acest lucru nu înseamnă că trebuie să ignori nevoile organismului tău. Înfometarea este cea mai nocivă metodă.

Te-ar mai interesa: La ce să fim atenți în această perioadă. Medic: Po...

Deși ești la dietă, corpul tău încă are nevoie de vitaminele și mineralele esențiale, iar dieta de slăbit trebuie să integreze acești nutienți necesari.

Dar cum rămâne cu dulciurile? Sunt acestea permise în timpul dietei?

Cori Grămescu, expert în nutriție și fitness, răspunde la cea mai frecventă întrebare, când vine vorba despre diete: sunt dulciurile permise?

Da, poți mânca 🙂 Când decizi că vrei să mănânci ceva dulce trebuie să fii matură și atentă la nevoile corpului tău. Adică, să conștientizezi situația: Am poftă de ceva dulce, o să îmi ofer această satisfacție, dar sunt atentă să nu fac excese. Alege un produs de calitate, savuros care realmente să îți ofere o experiență plăcută, de care să te bucuri pe îndelete.

Te-ar mai interesa: Factorii majori care îți distrug zilnic sistemul i...

1. Asigură-te că identifici dacă este poftă de dulce sau foame. De cele mai multe ori, nu este poftă de dulce, ci foame pentru că nu ai mâncat suficient, iar ideal ar fi să mănânci. Dacă pofta de dulce continuă și după 10 minute de la masă prin care ți-ai corectat meniul, alege un preparat care să îți placă super-super mult și bucură-te de el și prelungește cât mai mult satisfacția pe care o trăiești.

Te-ar mai interesa: Femeia care a aflat că are cancer datorită câinelu...

2. Nu încerca să înlocuiești pofta de ‘o/un anume ciocolată/produs’ cu tot felul de produse care să suplinească/înlocuiască produsul respectiv. Nu faci decât să îți prelungești frustarea și nu îți acorzi acel moment de satisfacție care este foarte necesar pentru a putea susține cu ușurință planul de slăbire.

3. Fă sport. În realitate, ceea ce ne ajută să introducem dulcele în procesele de slăbire este nivelul de activitate, și nu înfometarea. Sportul nu trebuie „folosit” ca un „credit pentru calorii”, ci dacă îl faci constant pur și simplu metabolismul tău începe să funcționeze mai bine și nu va fi nevoie să cântărești fiecare gram de mâncare, ci vei crea premisele necesare pentru un stil de viață corect și eficient pentru slăbire”, scrie Cori Grămescu pe o rețea de socializare.

Te-ar mai interesa: Catinca Roman: Nu prea mă apuc să intru în polemic...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private