Sari la conținut

După 10 ani de cercetări, USAMV Cluj-Napoca lansează pe piață un supliment alimentar format din șase tulpini de probiotice

14 aprilie 2022 a marcat lansarea unui nou produs pe piața românească – Echibiotic – ce însumează 10 ani de cercetare.

Potrivit comunicatului de presă a USAMV Cluj, Echibiotic conține un complex activ format din șase tulpini de probiotice, împreună cu un prebiotic, special selecționate pentru refacerea florei intestinale.

Suplimentul alimentar Echibiotic Complex Simbiotic, dezvoltat și produs de o echipă coordonată de Prof. dr. Dan C. Vodnar, Prorector Cercetare și profesor de Biotehnologii Alimentare și Gastronomie Moleculară în cadrul Facultății de Știința și Tehnologia Alimentelor.

Prof. dr. Dan Vodnar: ”Echilibrul acestui produs simbiotic (probiotic-prebiotic) derivă din amestecul tulpinilor de probiotice atent selecționate și condiționate, dar și din tehnologia de obținere a complexului simbiotic. Metoda de microîncapsulare dezvoltată de echipa USAMV Cluj-Napoca este una modernă, care păstrează viabilitatea bacteriană la o concentrație superioară majorității suplimentelor simbiotice existente pe piață”.

Citeste si:

Prof. dr. Florinela Cătoi: ”Rolul probioticelor este foarte important: creează un filtru intestinal protector împotriva microbilor, țin infecțiile din organism la distanță, ajută sistemul imunitar, previn tulburările gastrointestinale și dezechilibrele care pot conduce la infecții, reglează tranzitul intestinal și limitează simptomele de colon iritabil. De asemenea, probioticele sunt implicate în sinteza de vitamine B1, B2, B6, B12, acid folic și biotină”.

Echibiotic Complex Simbiotic va fi disponibil spre vânzare, din 14 aprilie 2022, la magazinul USAMV Cluj-Napoca din campus (Calea Mănăștur nr. 3-5), la prețul de 50 lei/cutie (7 plicuri).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.