Categories: Ştiri sănătate

După aproape două săptămâni de carantinare, 40% dintre persoanele testate au avut un rezultat pozitiv.

Din cauza crizei de coronavirus, multe țări au impus măsuri de prevenire pentru a inhiba răspândirea rapidă a virusului SARS-CoV-2. În această situație se află și Bulgaria, care după 12 zile de carantinare a înregistrat o incidență de 40% a testelor pozivite de Covid-19.

Potrivit Rador, Bulgaria a înregistrat un număr crescut de infectări, în ciuda măsurilor de prevenire impuse. După aproape două săptămâni de carantinare, aceasta a raportat că 40% dintre persoanele testate au fost depistate cu un rezultat pozitiv.

La aproape două săptămâni după începerea acestui lockdowm restrâns în Bulgaria, ponderea celor infectați cu coronavirus în țară rămâne în jur de 40%. Cu 8.578 de teste efectuate în Bulgaria în ultimele 24 de ore, eșantioanele pozitive sunt în număr de 3.328 sau 38,8%, după cum arată datele de pe Portalul Unic de Informare – Coronavirus.bg – pentru data de 9 decembrie – a 12-a zi de măsuri restrictive intrate în vigoare în seara zilei de 27 noiembrie 2020.

Cele mai multe cazuri noi au fost înregistrate din nou în orașul Sofia – 614, urmat de Plovdiv – 325 și Varna – 321. Cu peste 100 de nou înregistrați purtători ai virusului sunt încă șapte regiuni din Bulgaria – Veliko Târnovo (198), Burgas (164), Stara Zagora (162), Pleven (141), Sliven (136), Ruse (124) și Sofia (103).

Numărul total de cazuri confirmate de infectate cu coronavirus în Bulgaria, de la începutul pandemiei, în luna martie, se ridică la 171.493. Cazurile active la ora 0:00 din data de 10 decembrie au fost 94.132, din care 6.998 persoane au fost spitalizate.

Printre acestea, există 544 de pacienți în stare gravă, care sunt plasați în unități de terapie intesivă. 127 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în Bulgaria, iar pentru a treia zi consecutiv s-au însănătoțit peste 3.000 – 3.050 de persoane. Numărul total de cazuri de decese legate de COVID-19 în Bulgaria a crescut la 5.283, iar numărul celor care au supraviețuit infecției se ridică la 72.078.

Cât timp vom fi nevoiți să respectăm restricțiile?

Deși dezvoltatorii vaccinului anti-COVID au distribuit primele doze, se pare că există o discrepanță, din punct de vedere economic, între cantitățile primite de țările bogate, în comparație cu statele mai puțin prospere. Specialiștii consideră că vor mai trece cel puțin câteva luni până toată populația va fi imunizată, timp în care restricțiile vor rămâne în vigoare.

Recent Posts

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale

Medici: Digestia va fi pusa la grea încercare în perioada sărbătorilor pascale Piețele și magazinele…

17 minute ago

Cancerul hepatic

Cancerul hepatic, una dintre cele mai mortale afecțiuni. Simptome care apar imediat după ce mănânci…

48 de minute ago

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratați

Gura Siriului, una dintre destinaţiile preferate ale turiştilor! Obiectiv pe care nu ar trebui sa-l…

o oră ago

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Ce trebuie să conțină

Trusa de prim-ajutor, o necesitate în vacanțe! Atunci când te pregătești să pleci în vacanță,…

2 ore ago

Atenționare cibernetică! Aveți grijă când faceți cumpărături online pentru sărbători

Atenționare cibernetică!  Fiţi atenţi când faceţi cumpărături online în timpul sărbătorilor, atrage atenţia Directoratul Naţional pentru…

2 ore ago

Ouă de Paște vopsite natural. Doar așa vei obține o culoare intensă, fără coloranți periculoși

Vopseaua din comerț pentru ouăle de Paște poate fi periculoasă pentru organism deoarece conține aditivi…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic