Sari la conținut

După atacul rechinilor, o nouă vietate amenință turismul: „Au fost găsite cadavre cu ficatul smuls”

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cel mai de temut este rechinul alb, sau marele alb - denumit astfel datorită dimensiunilor sale,

O pereche de balene ucigașe în serie care sfâșie rechini și sfâșie creaturi marine au îngrijorat experții care spun că duoul va cauza probleme.

După atacul rechinilor din ultimile săptămâni, își face apariția în apele marine o nouă specie de prădător care a ucis mai mulți rechini. Este vorba de două balene ucigașe care au apărut în apropierea coastelor Africii de Sud.

Cele două orci au primit și un nume din partea cercetătorilor: Port și Starboard. Cele două orci au ucis mai mulți rechini albi care au fost găsiți cu ficatul mâncat și cu inimile smulse.

Cele două balene au omorât cel puțin cinci rechini, atacuri despre care expertul Ryan Johnson spune că au „terorizat” nu doar creaturile marine, ci și turismul, potrivit Daily Star.

„În ultimii 4-5 ani, aceste două orci Port și Starboard au terorizat cu adevărat marii rechini albi din Africa de Sud. Ei par să se concentreze asupra punctelor fierbinți pentru marii albi”, a spus Johnson.

Acesta spune că pe lângă Port și Starboard mai sunt și alte orci în zonă, care au ucis rechini.

„Apoi, luna trecută, un rechin alb a fost atacat în Mossel Bay. Dar ceea ce era interesant a fost că nu au fost Port sau Starboard responsabile. Starboard era acolo, dar alte trei balene au atacat”, a mai spus el.

„Numărul de cadavre care au fost găsite, cu o mică tăietură în lateral și cu ficatul smuls, este cu mult peste 10. Dar bănuiesc că este mult mai mare, deoarece majoritatea rechinilor care sunt uciși nu sunt niciodată spălați”, a mai spus Johnson.

Etichete:
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: