Sari la conținut

Panică pe o plajă frecventată de români! Un rechin uriaș la nici 50 de m de țărm. Turist: „Nu am vrut să fiu următoare lui masă”

Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Cel mai de temut este rechinul alb, sau marele alb - denumit astfel datorită dimensiunilor sale,

Momente de panică pe o plajă din Grecia, unde turiștii au trecut prin clipe de coșmar. Un rechin uriaș și-a făcut apariția pe malul plajei Kamari, în Kos.

Turiștii au povestit că rechinul înota la nici 50 de metri de mal, iar momentul de panica s-a instaurat pe plajă – turiștii dorind să iasă cât mai repede din apă pentru a nu deveni „masa” rechinului.

„Tocmai am ieșit din apă și mă bucur că am făcut-o. Nu am vrut să fiu următoarea lui masă. Soțul meu a văzut ceva în apă și a crezut că este cineva care face snorkeling. Dar ne-am ridicat și am putut vedea că era destul de clar o înotătoare. Nu aveam de gând să mă întorc în apă după aceea! A fost foarte îngrijorător pentru că, evident, mai erau oameni în apă.

Se hrănea în mod clar pentru că era la suprafață și îi puteai vedea înotătoarea și coada răsturnându-se. Am avut o viziune oribilă că în orice moment cineva în apă va dispărea.”, a povestit o turistă în vârstă de 60 de ani pentru Greek City Times.

„L-am putut vedea înotând în sus și în jos făcând o figură de opt și coada lui trecând pe apă. Nu am putut vedea cât de mare era.

Soțul meu a făcut snorkeling și putea vedea peștii și meduzele, dar asta era altceva. Nu sunt fericită să intru în apă cu ceva atât de mare.”, povestesc turiştii.

Kos este o insulă mica, aflată în sudul Greciei, la doar 8 kilometri de Bodrum, Turcia. Principalul oraș este Kos Town si insula are o populație de 30.000 de locuitori.

Majoritatea oamenilor de știință cred că întâlnirile între oameni și rechini în Mediterană vor deveni mai frecvente, pe măsură ce în apele mai adânci în care trăiesc se pescuiește intensiv.

Se știe de multă vreme că anumite zone ale Mediteranei găzduiesc rechini.

Rechinii au fost găsiți în Mediterană, din Spania până în Egipt, cu zeci de atacuri înregistrate în ultimii 20 de ani.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: