Sari la conținut

După o internare secretă în spital, şeful Armatei SUA a fost externat

sursa foto: commons.wikimedia.org

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost externat luni de la spital, după două săptămâni, în care a fost îngrijit în urma unor complicaţii după o intervenţie chirurgicală de cancer de prostată, pe care a ţinut-o secretă timp de mai multe săptămâni faţă de comandamentul militar american şi administraţia lui Joe Biden.

Lloyd Austin, în vârstă de 70 de ani, urmează să muncească de acasă, pe timpul convalescenţei. El a fost internat la Spitalul Naţional Militar Walter Reed la 22 decembrie şi a fost operat chirurgical de un cancer de prostată, descoperit în decembrie în timpul unui examen de rutină.

După cum relatează The Associated Press, Austin a făcut o infecţie, a fost spitalizat la 1 ianuarie şi a fost internat la terapie intensivă. Medicii au anunţat că el a rămas spitalizat din cauza unei dureri la un picior, în urma infecţiei şi că urma o terapie fizică.

Austin a ţinut secret diagnosticul de cancer

Preşedintele american Joe Biden şi oficiali de rang înalt din cadrul administraţiei nu au fost informaţi despre spitalizarea lui Lloyd Austin până la 4 ianuarie. Potrivit sursei citate de News.ro, Austin a ţinut secret diagnosticul de cancer până la 8 ianuarie.

Biden a declarat că faptul că Austin nu l-a informat cu privire la spitalizare a fost o eroare de judecată, însă subliniază că are în continuare încredere în şeful Pentagonului.

spital oncologic
Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

În timpul internării la Walter Reed, Statele Unite au lansat o serie de atacuri militare, la sfârşitul săptămânii trecute, împotriva rebelilor huthi din Yemen, susţinuţi de Iran, ţintind zeci de locuri cu legături cu o campanie huthi de atacuri vizând nave comerciale la Marea Roşie.

Austin a acţionat de pe patul spitalului, prin apeluri telefonice cu oficiali militari de rang înalt – între care comandantul Comandamentului Central (CENTCOM), generalul Erik Kurilla – şi în cadrul unor reuniuni la Casa Albă perin care a revizuit, ordonat şi urmărit atacurile în timp ce se desfăşurau printr-o legătură video securizată.

Lipsa de transparenţă faţă de spitalizarea sa a declanşat revizuiri de către preşedinţie şi Departamentul Justiţiei ale procedurilor în privinţa informării Casei Albe şi altor instituţii în cazul în care un membru al Cabinetului este necesar să transfere atribuţii de luare de decizie unui adjunct – aşa cum a făcut Austin în timpul operaţiei şi a unei părţi a internării.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel