miercuri, iunie 16, 2021

După șase luni de la demararea campaniei de vaccinare europeană, șeful OMS s-a vaccinat anti-covid! „Astăzi a fost rândul meu să fiu vaccinat”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale

a Sănătăţii (OMS), s-a vaccinat anti-covid. Acesta a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, dar nu a dezvăluit şi serul cu care a fost vaccinat.

Șeful OMS s-a vaccinat anti-covid! „Astăzi a fost rândul meu să fiu vaccinat”.

„Astăzi a fost rândul meu să fiu vaccinat la Hôpitaux Universitaires de Genève împotriva Covid-19. Vaccinurile salvează vieţi. Este crucial să le ducem în toate ţările cât de curând posibil. Dacă, la fel ca mine, trăiţi într-o ţară unde vaccinurile sunt disponibile, vă rog vaccinaţi-vă când vă vine rândul.

Pentru ca vaccinurile să fie disponibile pentru toţi cei

care au nevoie de ele, guvernele, producătorii şi alte părţi implicate trebuie să se angajeze să împărtăşească şi să producă mai multe doze de vaccinuri Covid-19 pentru a proteja pe toată lumea”, a scris Thedros Adhanom Ghebreyesus pe pagina sa de Facebook.

Șeful OMS este cel care a lansat campania „Go Give One”. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că organizaţia va permite oricui doreşte „să joace un rol în vaccinarea lumii cu o donaţie simplă”. Astfel, OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare şi livrare a unei doze de vaccin pentru cineva dintr-o ţară cu venituri mici. Campania

va căuta, de asemenea, să strângă fonduri de la companii.

La nivel mondial, până în prezent au fost administrate mai mult de 1,35 de miliarde de doze de vaccin. În decembrie, 2020, Marea Britaniea fost prima țară europeană care a demarat un program național de vaccinare împotriva coronavirusului.

 

Ultimele stiri

Parteneri