Sari la conținut

Durere de cap? Nici o problemă! Iată remediul natural la care apelau bunicii noștri!

durerile de cap

Nu exista persoana care sa nu fi suferit vreodata cel putin de o durere de cap.

Durerea de cap sau cefaleea poate fi resimtita ca o durere ascutita, o jena sau o durere pulsatila localizata pe una sau pe ambele parti ale capului, izolata intr-o anumita zona sau poate porni dintr-un punct, afactand apoi tot capul.

Durerea de cap se poate dezvolta treptat sau brusc si poate dura de la mai putin de o ora pana la cateva zile.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) estimeaza ca jumatate dintre adultii din intreaga lume sufera de dureri de cap cel putin o data pe an, cefaleea fiind una dintre cele mai frecvente dureri cu care se confrunta omul modern.

De ce apar durerile de cap?

Cauzele celor mai multe dureri de cap nu sunt cunoscute pe deplin.

Potrivit expertilor de la Harvard Medical School, tesutul cerebral si craniul nu sunt raspunzatoare de declansarea durerilor de cap, deoarece nu au nervi care sa inregistreze durerea.

Insa, vasele de sange de la nivelului capului si gatului pot semnala durerea, la fel si tesuturile care inconjoara creierul si o parte din nervii majori care isi au originea in creier.

Pielea capului, sinusurile, dintii, muschii si articulatiile gatului pot provoca, de asemenea, dureri de cap.

Cauzele durerilor de cap

Cauzele durerilor de cap pot fi dintre cele mai diverse, de la factori usor de controlat – zgomot puternic, o noapte nedormita – pana la cauze greu de depistat chiar si de medici. Le vom trece in revista pe toate, de la cele mai usoare, pana la cele care ar trebui investigate in profunzime de un specialist in neurologie.

  • Deshidratare – Toate tesuturile din organism au nevoie de apa pentru a functiona, iar in lipsa ei apar diverse stari de disconfort – de la dureri de cap, pana la somnolenta.
  • Foame – Durerile de cap sunt adesea provocate de un element care a perturbat rutina organismului, astfel incat si foamea poate fi o cauza a aparitiei lor.
  • Consumul de alcool – Principalul motiv pentru care alcoolul provoaca dureri de cap este deshidratarea.
  • Oboseala – Ca si in cazul foamei, si oboseala reprezinta un element ce perturba ritmul cotidian al organismului.
  • Calitatea scazuta a aerului – Desi uneori nu realizam ca aerul contine impuritati, organismul nostru observa acest lucru si reactioneaza. Durerile de cap sunt o reactie la prezenta impuritatilor in aer, a poluarii, cat si a substantelor iritante, se arata intr-un studiu publicat in 2010 in jurnalul medical Headache.
  • Temperaturile prea ridicate sau prea scazute – Reprezinta conditii de mediu ce ne provoaca disconfort din toate punctele de vedere.
  • Iluminarea incorecta – Lumina influenteaza in mare masura activitatea umana inca din cele mai vechi timpuri, iar o lumina prea puternica sau prea slaba poate provoca dureri de cap.
  • Stres – Cand mintea noastra lucreaza la foc automat in permanenta, aparitia durerilor de cap este aproape inevitabila. Presiunea constanta va duce la dureri de cap, oboseala si o stare generala de rau.
  • Atacul de panica si starea de anxietate – Durerile de cap au adesea ca sursa afectiuni de natura psihologica si pot fi provocate de o stare de tensiune ridicata, precum atacul de panica.
  • Lovituri la nivelul capului (traumatisme) – Orice lovitura la nivelul capului poate duce la dureri locale pentru o anumita perioada de timp.
  • Hipo sau hipertensiunea arteriala – Ambele situatii pot provoca dureri de cap, deoarece sunt procese care se desfasoara intr-un mod anormal.
  • Consumul de cafea si nicotina – Durerile de cap pot aparea si cand renuntam la cafea sau nicotina, fiind o reactie de sevraj a organismului, dar si atunci cand consumam o cantitate prea mare din aceste substante.

Soluțiile naturiste la care apelau bunicii pentru a scăpa de durere de cap

1.Bea o solutie formata din apa, miere si coriandru.

2.Prepara o pasta din sare de mare si usturoi pisat. Adauga peste aceasta 200 de mililitri de lapte.

3.Uneori, durerile de cap pot fi cauzate de gazele excesive din stomac. Pentru a scapa de acestea, bea un pahar cu apa calduta, peste care stoarce zeama de la o lamaie proaspata.

4.Un alt remediu poate fi pasta de scortisoara (care se obtine din pudra amestecata cu putina apa). Se aplica pe cap, sub forma de compresa.

5.Mai poti incerca un masaj cu ulei de nuca de cocos.

6.Minuni va face si masajul cu ulei de migdale. Frectioneaza-ti fruntea si muschii inferiori ai gatului.

7.Daca durerile de cap te chinuie de mai multa vreme, mai ales dimineata, incearca un tratament de durata. Imediat cum te trezesti, ia un mar, umezeste-l, apoi trece-l prin sare si consuma-l. La final, bea un pahar cu apa calduta. Pentru rezultate sigure, repeta acest “ritual” naturist timp de zece zile consecutiv.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: