Sari la conținut

Această femeie în vârstă de 39 de ani s-a prezentat la spital din cauza durerilor de cap insuportabile. Medicii, uimiți după un RMN

Sursă foto: Getty Images/iStock
RMN la cap

Kirsty Connell, în vârstă de 39 de ani, a mers la medic după ce a suferit dureri de cap îngrozitoare. Mămica a trei copii a fost diagnosticată cu oligodendrogliom de gradul 2 – o tumoare cerebrală de grad scăzut, în urma unei scanări RMN.

A fost supusă unei craniotomii în timp ce era trează – pentru a îndepărta o secțiune de os – și acum este monitorizată cu scanări la trei luni, ca parte a unui protocol de supraveghere. Kirsty,  profesoara din Old Stratford, Northamptonshire, a declarat pentru The Mirror:

„Am fost la doctor pentru că aveam un nou tip de dureri de cap și aveam frecvent sentimente de deja vu. M-a îndrumat la un neurolog care credea că am migrene legate de hormoni, dar m-a trimis la o scanare RMN ca măsură de precauție”, a povestit femeia.

„Mă simt foarte norocoasă pentru că chirurgii au reușit să îndepărteze fiecare urmă vizibilă a tumorii mele”, a adăugat ea.

Ce diagnostic a primit o altă femeie care s-a prezentat la spital tot cu dureri de cap

durere de cap
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

O altă femeie, tot din Marea Britanie, în vârstă de 31 de ani, s-a dus la spital, tot cu dureri de cap. În urma unei tomografii computerizate, ea a aflat că are de zece ani o tumoare de 5 cm pe creier.

Natasha Hunton-Walker avea dureri de cap constant, iar lucrurile s-au înrăutățit după ce l-a născut pe fiul ei, Max.

„Când auzi cuvintele „tumoare pe creier”, te gândești la moarte, chiar dacă nu înseamnă neapărat asta acum. Am simțit-o ca pe un pumn în stomac. Au făcut multe teste de vedere și au vrut să îmi facă o tomografie”, a spus femeia.

După ce a aflat diagnosticul, femeia a fost supusă unei operații de zece ore, iar în urma intervenției chirurgicale a mărturisit că se simte „norocoasă că este în viață”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel