Sari la conținut

Un medic cu cancer terminal împărtășește cele trei lucruri pe care toată lumea ar trebui să le facă înainte moarte

pacient spital
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce sa faci inainte de moarte

Cele trei lucruri pe care toată lumea ar trebui să le facă înainte moarte. Un medic rezident care a fost diagnosticat cu sarcom metastatic când avea 28 de ani invită oamenii să vadă cum este viața ei, atât ca rezident medical, cât și ca pacient de cancer.

Sub numele cancerpacientmd, medicul prezintă pe TikTok scurte filmulețe despre practica recunoştinţei și a de fi prezent.

Medicul cu cancer terminal a împărtășit 3 lucruri pe care toată lumea ar trebui să le facă pentru a se pregăti pentru moarte.

Într-un TikTok, femeia a dezvăluit cele mai importante trei lucruri pe care le-a făcut ca pacientă cu cancer pentru a-și pune în ordine partea administrativă a treburilor, ceea ce ea recomandă tuturor să facă, chiar dacă nu sunt bolnavi.

Cele trei lucruri pe care toată lumea ar trebui să le facă înainte moarte

1. Vizitați un avocat cu succes și scrieți un testament: Scrierea unui testament este un act de grijă atât pentru tine, cât și pentru oamenii pe care îi iubești. Procedând astfel, scade îndoiala și ambiguitatea pe care le poți urmări pierderea cuiva: dacă ceea ce îți dorești după moartea ta este clar definit, atunci ultimele tale dorințe pot fi îndeplinite fără confuzie sau conflict din partea persoanelor care îndeplinesc acele dorințe.

@cancerpatientmd

One can never prepare these too early, only too late!

♬ original sound – Cancer Patient, MD

2. Faceți o înregistrare a tuturor conturilor bancare, datoriilor și activelor: Medicul a explicat că a pus acea listă de resurse financiare importante într-un loc sigur la care soțul ei să se refere, după caz. În esență, femeia a simplificat accesarea rudelor la orice documente vor avea nevoie, în eventualitatea decesului ei. Acesta este un alt exemplu de îngrijire în acțiune, deoarece se asigură că finanțele ei sunt în regulă, iar persoana pe care dorește să aibă acces la acele informații le va avea.

3. Aveți discuții deschise și sincere cu cei dragi despre îngrijirea la sfârșitul vieții: Medicul cu cancer terminal a spus că al treilea lucru pe care l-a făcut pentru a se pregăti pentru moarte a fost „poate cel mai important și mai semnificativ”. Este vorba de obiectivele lor pentru îngrijire, pe care ea le-a definit drept „tipurile de intervenții pe care aș fi dispus și nu să le accept”.

Îngrijirea și intervențiile medicale sunt alegeri profund personale, pe care doar noi le putem face pentru noi înșine, așa cum ne cunoaștem cel mai bine. Având această discuție rezonantă, dar dificilă despre tratament, pacientul cu o boală terminalăse poate asigura că nevoile lui vor fi satisfăcute, cu cât mai puțină confuzie posibil.

Cum să trăiești cu o boala incurabilă, la nivel emoțional

În timp ce medicul cu cancer terminal s-a ocupat de aspectele practice ale pregătirii pentru moarte, a atins, de asemenea, modul în care abordează problema la nivel emoțional.

Într-un TikTok separat, femeia a împărtășit cum se descurcă emoțional cu cancerul terminal.

„În general, spiritul și emoțiile mele sunt într-un loc bun în acest moment. Încerc să găsesc ceva pentru care să fiu recunoscătoare în fiecare zi”, a spus ea. „Găsesc că a avea recunoștință față de această viață este o modalitate foarte bună de a mă simți conectat și de a fi în momentul prezent.”

Ultimul lucru pe care Kim îl face pentru a rămâne sănătoasă din punct de vedere emoțional este accepte sprijinul celor care o iubesc.

„Sunt foarte norocoasă să am o comunitate remarcabilă în spatele meu și acești oameni sunt alături de mine în fiecare zi”, a spus ea.

Temele propuse de medicul cu cancer terminal deschid o discuție mai amplă despre trăirea cu o boală incurabilă. Deși să discutăm despre ceea ce vrem să se întâmple când murim nu este niciodată o sarcină ușoară, este una extrem de valoroasă și o modalitate de a avea grijă de tine și de alții atunci când inevitabilul se întâmplă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel