duminică, mai 29, 2022

Durerea de oase este ușor confundată cu durerea musculară sau articulară. Cu toate acestea, durerea de oase este resimțită chiar și atunci când nu există mișcare.

În general, durerea de oase apare în urma unor probleme de sănătate care afectează funcția sau structura oaselor. Iată care sunt posibilele cauze ale durerilor de oase:

  • rănirea – precum accidentele sau căzăturile care pot cauza rupturi de oase, sursele durerii
  • deficitul de minerale – carențele de calciu și vitamina D sunt esențiale pentru sistemul osos. În lipsa acestora, oasele pot deveni fragile și se pot dezvolta anumite afecțiuni, precum osteoporoza
  • cancer osos – un tip de cancer care își are originea în structura osoasă
  • infecție – osteomielita este o afecțiune care se instalează în urma unei infecții de oase
  • leucemie
  • boli care afectează irigarea sanguină a oaselor, precum siclemia, scrie doc.ro.

Remedii pentru durerile de oase

Băi fierbinți

Seara, după toate activitățile zilnice, este indicat să faceți o baie fierbinte pentru a încălzi oasele și articulațiile.

Te-ar mai interesa: Scăpă de mucegai! Care este cel mai simplu și efic...

Exercițiile fizice

Sportul este un element esențial pentru sănătatea organismului nostru. Deși în sezonul rece nu este practicat la fel de mult este important să găsești o soluție pentru a-l implementa.

Acesta asigură sănătatea și fortifierea articulațiilor, ameliorează rigiditatea articulară și slăbiciunea musculară. Mai mult decât atât, activitatea fizică reduce șansele declanșării unor alte boli mai grave asociate problemelor reumatice precum osteoporoza, sclerodermia sau spondilita anchilozantă.

Unguente cu venin de albine

Utilizarea produselor apicole constituie una dintre cele mai răspândite și de succes metode de tratament pentru bolile reumatice și ameliorarea durerilor de oase. Unguentele ce conțin propolis și venin de albine au un puternic efect antiinflamator și antioxidant, având o acțiune similară aspirinei asupra articulațiilor rigide și durerilor musculare.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: durerea în trei zone ale corpu...

Reducerea greutății corporale

Greutatea corporală excesivă pune presiunea asupra oaselor și articulațiilor. Astfel, pentru a reduce disconfortul resimțit asupra oaselor este indicat să mențineți o greutate corporală sănătoasă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private