Sari la conținut

Cele mai valoroase antibiotice din natură. Cum folosim propolisul, uleiurile esențiale sau argintul coloidal pentru a elimina infecții, bacterii, virusuri, paraziți

Antibioticele naturii. Natura ne oferă cam tot ce avem nevoie. Pentru cei care au deschiderea necesară în acest sens, există soluții naturale, cu eficiență dovedită.

Se aplică cu succes și persoanelor care au dezvoltat rezistență la antibiotice. Care sunt comorile naturii?

Echinaceea, de pildă, originară de prin America de Nord, a fost folosită de populațiile de acolo pe post de imunostimulator și chiar pentru muşcături de şerpi sau alte animale veninoase. În timp, s-a dovedit că este un bun stimulator al imunității, mai ales în perioadele reci. Se foloseşte sub formă de tincturi, pastile, singură sau în combinații cu alte extracte.

Extractul de propolis există şi în forme fără alcool, pe care le pot lua și cei care au probleme cu ficatul: esențe de propolis, extract uleios, creme, ovule sau supozitoare după cum este localizată infecția, într-o anumită zonă a corpului.

Uleiurile esențiale se folosesc, deja, în combinație cu antibiotice clasice, în vestul Europei, mai ales în Franța, pentru că rezistența la antibiotice e o problemă și acolo. S-au făcut studii care demonstrează că anumite uleiuri esențiale distrug protecția creată de bacterii împotriva antibioticelor şi le fac din nou vulnerabile pentru a fi ulterior învinse. Vorbim, desigur, despre uleiuri esențiale de foarte bună calitate și despre nevoile speciale ale fiecărui pacient în parte.

Argintul coloidal este un remediu foarte bun pentru infecțiile virale, deși nu scrie asta pe etichetă. Se poate folosi intern şi extern, pentru gripă sau debut de viroză. În combinație cu propolis, ne ajută să luptăm cu bacterii, virusuri și paraziți.

Produsele stupului cresc rezistența la infecții

Pentru creșterea rezistenței la infecții, astfel încât să nu apelăm prea des la antibiotice, dna dr. Cristina Pavel ne recomandă: „Cel mai bun sfat pe care-l pot da, valabil şi la copii şi la vârstnici, este consumul de produse apicole. Dacă oamenii se obişnuiesc să înlocuiască zahărul cu miere, naturală, din sursă sigură, organismul devine, în timp, mult mai rezistent.”

„Foarte valoroase sunt polenul și păstura, in cantități mici, o linguriță-două, in prima jumătate a zilei, și nu tot timpul, sunt suficiente cure de zece zile pe lună. Se pot lua și doze mici de tinctură de propolis, câte zece picături, de două ori pe zi, sau combinații de miere, polen și propolis, într-un aşa numit cocteil de produse apicole, care se găsește pe piață în diverse variante și combinații, dedicate fiecărei afecțiuni. Există chiar și fiole buvabile, o modalitate de prevenție foarte bună, inclusiv pentru copiii care au tendința de a face mereu infecții”, mai adaugă medicul Cristina Pavel.

Veninul de albine

Pe lângă celelalte produse ale stupului, și veninul de albine este un foarte bun antiinfecțios. Se poate folosi sub formă ușoară, de cremă, aplicată prin masaj pe anumite puncte de acupunctură, sau sub formă dură, respectiv înțepătură de albine, doar într-un cabinet specializat şi în cantități foarte mici, pentru că este puternic și poate da alergii. În cazul infecțiilor cronice, în care organismul nu prea răspunde la alte tratamente, veninul de albine poate fi folosit pentru imunostimulare.

Lăptişorul de matcă are efect bun antiviral și se poate lua în caz de răceli. Rețineți! Antibioticele sunt eficiente doar pentru bacterii, în timp ce produsele medicinei alternative pot fi bune și pentru virusuri, altfel foarte greu de „dovedit”.

Stephen Harrod Buhner, adeptul utilizării plantelor cu efect antibiotic, pentru a contracara ineficiența tot mai mare a antibioticelor de sinteză, a făcut un top a 15 plante cu efect antibiotic:

acacia, aloe, echinaceea, eucalipt, extract din semințe de grapefruit, gențiană, ghimbir, ienupăr, lemn-dulce, salvie, usturoi, pelin, mătreața-bradului, bradul și molidul.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel