Sari la conținut

Durerea de spate: simptomul cancerului „tăcut”.  Plus 3 semne pe care trebuie să le cunoașteți

Durerea de spate: simptomul cancerului „tăcut”. Mulți oameni suferă de dureri de spate, care, de cele mai multe, ori sunt cauzate de felul în care ne așezăm sau de încordarea noastră în timpul exercițiilor fizice.

Dar durerea de spate poate fi, de asemenea, un semn al cancerului de col uterin „ucigaș tăcut”, avertizează NHS. Săptămâna aceasta este Săptămâna prevenirii cancerului de col uterin, iar cunoașterea semnelor ar putea ajuta la identificarea bolii într-un stadiu incipient.

Există aproximativ 850 de decese prin cancer de col uterin în Marea Britanie în fiecare an, ceea ce echivalează cu mai mult de două în fiecare zi, afirmă Cancer Research UK. În SUA, aproximativ 4.310 de femei mor din cauza bolii în fiecare an, peste 13.000 de cazuri fiind diagnosticate, afirmă Societatea Americană de Cancer.

Durerea de spate: simptomul cancerului „tăcut”.  Plus 3 semne pe care trebuie să le cunoașteți

Potrivit specialiștilor, unul dintre semnele cheie ale bolii este durerea în partea inferioară a spatelui, între oasele șoldului (pelvis) sau în abdomenul inferior.

Celelalte trei simptome ale bolii sunt:

  1. Sângerare vaginală neobișnuită, inclusiv sângerare în timpul sau după sex, între menstruații sau după menopauză sau având perioade mai abundente decât de obicei
  2. Modificări ale scurgerii vaginale
  3. Durere în timpul actului sexual

Este important să rețineți că, dacă aveți alte afecțiuni, cum ar fi fibromul și endometrioza, atunci este posibil să aveți simptome ca acestea în mod regulat.

Mulți oameni se obișnuiesc cu acest lucru, dar dacă simptomele tale se schimbă, atunci este esențial să le verifici de către un medic de familie.

Analize necesare

Una dintre cele mai bune modalități de a vă proteja împotriva cancerului de col uterin este să faceți o investigație în mod regulat, numită frotiu. Dr Radhika Vohra, medic generalist la Spire Gatwick Park Hospital, a explicat ce anume caută testul.

„Un test de frotiu cervical verifică dacă colul uterin este infectat cu HPV (virusul papiloma uman). Acesta este pentru a detecta schimbările din timp. Dacă HPV este detectat, celulele colectate în timpul testului dumneavoastră vor fi examinate la microscop pentru a verifica orice modificări neobișnuite în aspectul lor.

Dacă sunt detectate modificări anormale, se vor recomanda investigații suplimentare, deoarece este posibil să aveți nevoie de tratament pentru a elimina aceste celule”, a spus dr. Vohra, potrivit The Sun.

Este important să nu amânați screening-ul cervical și vă puteți rezerva o programare cu medicul dumneavoastră de familie. 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel