Sari la conținut

Durerea în această zonă a abdomenului, un posibil semn că pancreasul suferă. În cancer, durerea e foarte puternică

cancer pancreas
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Nouă terapie ce poate avea efect pozitiv asupra cancerului

Unde doare pancreasul? Bolile pancreasului sunt deseori asimptomatice (nu dau simptome) in stadiile de inceput. Insa, pot aparea unele semne, mai ales in stadii mai avansate. Chiar și dureri. 

Iata care pot fi simptomele unei boli de pancreas:

  • Durere transversala deasupra ombilicului; in amjoritatea bolilor pancreasului, si mai ales in cancer durerea este foarte puternica
  • Diaree persistenta in timp
  • Scadere in greutate -este boala care da cele mai mari si rapide scaderi in greutate-
  • Icter –apare in bolile capului de pancreas care astupa canalul de evacuare a fierii (coledoc)
  • Scaun albicios, decolorat, daca este astupat canalul de evacuare a fierii
  • Urina colorata spre portocaliu in caz de icter
  • Marirea veziculei biliare (colecist marit),poate sa apara daca este astupat canalul coledoc(hidrops vezicular)
  • Greata, varsaturi, scaderea poftei de mancare
  • Depresie
  • Uneori febra

” Deoarece cancerul de pancreas este cea mai grava boala a acestui organ, mentionez in schema de mai jos simptomele acestei boli.” explică dr. Alecse Valerian Ditoiu, medic gastroenterolog.

Cand trebuie sa mergi la medic cand ai probleme cu pancreasul?

In primul rand simptomele bolilor pancreasului nu sunt specifice, ele pot sa apara si in alte boli.

In al doilea rand, nu se poate spune care este perioada de asteptare de cand apar simptomele pana cand trebuie sa te ingrijorezi sau durata a simptomelor care ar trebui sa va ingrijoreze deoarece situatie difera de la bolnav la bolnav.

In principiu, majoritatea bolilor apar cu mult timp inainte sa apara un simptom. Dupa aparitia primelor simptome, acestea se pot agrava, o perioada, apoi pot sa se amelioreze, dar riscul cel mai mare este ca o boala sa para a avea o evolutie blanda cel putin o perioada de timp, apoi sa evolueze mai mult sau mai putin rapid, facand necesar consultul medical pentru precizarea diagnosticului corect.

”Din experienta mea,in cazul suspiciunii de boala de pancreas, cred ca cel mai bine pentru linistea dvs este sa faceti o evaluare medicala care sa arata daca aveti sau nu aveti ceva ingrijorator , deci mai bine platiti o consultatie degeaba, decat sa o faceti prea tarziu,” atrage atentia medicul.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel