Sari la conținut

Durerea menstruală poate ascunde afecțiuni severe: O tânără a rămas temporar paralizată

crampe menstruale
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ghid complet ciclul menstrual

Durerea menstruală poate ascunde afecțiuni severe. O tânără a rămas temporar paralizată! În general, femeile au dureri menstruale, însă acest gen de durere reprezintă un semnal de alarmă. Durerile mensturuale pot indica o afecțiune. În unele cazuri, femeile sunt diagnosticate cu adenomioza uterina, o afectiune care provoaca menstruatii dureroase.

La femeile care sunt diagnosticate cu adenomioza, uterul devine mai mare și mai sensibil decat în mod normal. Acest lucru se întâmplă deoarece tipul de celule care acoperă interiorul uterului încep să crească și să invadeze pereții uterului.

Adenomioza apare adesea împreuna cu alte patologii care afectează fertilitatea, în special endometrioza.

Iar Annie-Josephine Kearslake, o tânără din Glossop, Anglia, avea doar 12 ani când a început să aibă dureri extreme. Medicii au descoperit cauza mult mai târziu, când aceasta avea 24 de ani.

Durerea menstruală ascunde afecțiuni severe: ”Am dureri tot timpul”

„Am dureri tot timpul. Chiar și mișcarea într-un anumit fel în pat mă face să mă simt ca și cum aș fi fost înjunghiată. Dacă ies la plimbare a doua zi, picioarele mele sunt în agonie din cauza leziunilor nervoase. Nu e vorba doar de durere, ci și de oboseală. Uneori sunt atât de obosită încât nu pot face nimic, chiar dacă am dormit opt sau nouă ore”, spune femeia.

După nenumărate vizite la medici, tinerei i s-a spus că durerile extrem de mari sunt cauzate de menstruație.

Însă , în vara anului 2020, durerile tinerei de 24 de ani au devenit insuportabile. Într-o dimineață, femeia s-a trezit fără să își mai simtă picioarele.

S-a dus de urgență la spital, de unde a fost trimisă la secția de ginecologie. Medicii i-au făcut mai multe analize și ecografii și în câteva luni au confirmat că tânăra suferea de adenomioză.

Această afecțiune face ca mucoasa uterină să fie îngropată în peretele muscular al uterului, provocând dureri puternice și senzația de paralizie la nivelul membrelor.

Anul următor durerile tinerei au devenit și mai mari. Din cauza problemelor sale, femeia în vârstă de 27 de ani a fost nevoită să își ia concediu de la locul de muncă săptămâni întregi.

În iulie 2021, femeia a trecut printr-o serie de proceduri pentru a verifica dacă avea și endometrioză. La fel ca adenomioza, boala face ca țesutul similar cu mucoasa uterului să crească în afara uterului, relatează Manchester Evening News. Testele au confirmat că ea avea endometrioză în stadiul trei.

Femeia a povestit că medicii i-au recomandat o intervenție chirurgicală de îndepărtare a endometriozei.

„Nu am avut niciun sprijin. Am o fiică de cinci ani. M-am simțit singură”, a spus ea, conform Mirror.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel