Sari la conținut

Simptome banale care pot ascunde afectiuni ginecologice severe

infecții
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Simptome banale care pot ascunde afectiuni ginecologice severe. Indiferent de varstă, femeile se pot lovi  cu nenumărate afectiuni ginecologice specifice. Acestea se pot instala chiar inainte de inceperea vietii sexuale, tocmai de aceea este necesar să cunoaștem care sunt cele mai banale simptome care pot ascunde afectiuni ginecologice severe.

Cinci din cele mai întâlnite simptome la femei

1. Sangerari intre menstruatii

Un examen ginecologic este recomandat dacă ai sangerări atunci când nu ești la menstruație, este necesar pentru a identifica boli cu transmitere sexuala (BTS), infectie sau cancer de col uterin.

2. Balonarea

Un simptom care poate indica prezenta cancerului ovarian pe care multe femei il ignora este balonarea. Multe pun pe seama alimentatiei aparitia senzatiei de stomac prea plin si nu se gandesc ca ar putea indica o problema de sanatate grava.

De aceea, daca te confrunti frecvent cu balonare, care mai poate fi insotita de mictiuni frecvente si de durere in timpul actului sexual este cazul sa mergi la un consult la medicul de familie sau la ginecolog.

3. Durerea in timpul actului sexual

Durerile în timpul actului sexual poat fi cauzate de lipsa de lubrifiere sau, cel mai grav, poate fi vorba despre un cancer ovarian, ceea ce presupune mergi la ginecolog.

4. Menstruatii dureroase

Menstruatiile dureroase este un simptom pe care majoritatea femeilor il ignora. Este adevarat ca ciclul menstrual este de obicei insotit de crampe si disconfort, dar, pentru unele femei, aceste zile pot deveni greu de suportat, din cauza durerilor mari.

In unele cazuri, aceasta durere extrema este modul organismului de a-ti transmite ca este ceva in neregula. Printre cauzele perioadelor dureroase pot fi fibromul uterin, endometrioza sau boala inflamatorie pelvina.

5. Menstruatii neregulate

În momentul în care apare o schimbare, iar aceasta persistă, de la o menstra la alta, atunci trebuie ca orice femeie să își pună un semn de întrebare.

Schimbarile pot include o crestere a debitului, intarzieri mai mari de 35 de zile sau menstre care vin la un interval mai mic de 21 de zile. Exista numeroase motive care nu îți pun viața în pericol, ce pot duce la astfel de schimbari, de la menopauza, pana la stres, unele medicamente sau o sarcina.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel