Sari la conținut

Dureri de dinți: 4 obiceiuri nesănătoase care agravează sensibilitatea dinților

fată ce acuză dureri de dinti
Sursa foto: arhiva doctorul zilei
remediu pentru durerile de dinti

Dureri de dinți: 4 obiceiuri nesănătoase care agravează sensibilitatea dinților.

Imaginați-vă că mușcați înghețata preferată sau luați o înghițitură de băutură răcoritoare într-o zi însorită și fierbinte și plăcerea vă este umbrită instantaneu de o durere de dinți extremă. Să recunoaștem, este unul dintre acele momente pe care nu și le dorește nimeni.

Această afecțiune, în care se simte durere la consumul de alimente și băuturi reci, dulci sau acrișoare, este cunoscută sub numele de sensibilitate dentară, care poate apărea ca o consecință a expunerii smalțului protector atunci când suprafața dintelui este deteriorată.

Dureri de dinți: 4 obiceiuri nesănătoase care agravează sensibilitatea dinților

Dinții sensibili pot apărea în cazurile de dinți rupti sau carii neumplute sau când dinții trec prin uzură excesivă. Deși deja este suficient de inconfortabil pentru pacienți, sensibilitatea poate fi agravată în anumite circumstanțe, din cauza unor obiceiuri nesănătoase și proaste.

Citiți mai departe pentru a afla care sunt acestea.

1. Periajul excesiv al dinților: În mod ideal, trebuie să periați dinții de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată înainte de culcare, pentru a preveni efectele nedorite asupra perlelor. Cu toate acestea, periajul excesiv face mai mult rău decât bine, deoarece provoacă recesiunea gingiilor, care poate expune rădăcinile subiacente ale dinților care sunt sensibile în mod natural. Periați cu mișcări circulare timp de două minute de două ori pe zi; periați bine, dar nu prea tare.

2. Tratamente de albire a dintilor: Albirea si alte tratamente de albire a dinților sau remedii la domiciliu pot avea efectul opus, rezultând sensibilitatea dentară.

3. Scrâșnirea dinților: Din cauza apneei în somn, a stresului, a anxietății sau a furiei, oamenii pot sfârși adesea prin a scrâșni din dinți. Acest lucru poate apărea adesea noaptea și poate provoca leziuni semnificative ale dinților. Poate uza smalțul sau întregul dinte. Prin urmare, se recomandă să consultați un medic pentru a găsi o soluție la această problemă, mai degrabă decât să treceți cu vederea afecțiunea.

4. Consumul de alimente și băuturi acide: Folosirea excesivă a alimentelor acide sau a băuturilor carbogazoase poate dăuna foarte mult smalțului dentar. Băuturile gazoase, carbohidrații rafinați și dulciurile pot provoca această daune.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel