Sari la conținut

Durerile de cap, insomnia și gripa se pot trata printr-un simplu masaj al palmelor

Insomnia se poate trata simplu
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Calitatea somnului este esențială pentru sănătatea creierului 

Durerile de cap, insomnia și gripa se pot trata printr-un simplu masaj al palmelor

Reflexologia este o practică medicală alternativă care constă în stimularea anumitor puncte reflexe de pe picioare, mâini sau urechi pentru a ameliora diverse afecțiuni și a favoriza starea de bine.

Această tehnică se bazează pe principiul conform căruia fiecare parte a corpului este reprezentată de zone reflexe, iar prin aplicarea unei presiuni asupra acestor zone se poate acționa asupra organului sau părții corpului corespunzătoare.

 

Reflexologia este folosită pentru a ameliora stresul, tensiunea musculară, problemele digestive, durerile de cap, durerile cronice și așa mai departe. Ea este practicată de profesioniști instruiți și poate completa tratamentul medical.

Masajul activ îndepărtează blocajele și restabilește fluxurile de energie. Multe dintre aceste puncte sunt situate pe palmele și degetele noastre.

Stimularea punctelor individuale de pe palme
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

1. Dureri de cap

Înainte de a lua pastile pentru a calma durerea de cap, încercați să vă masați vârfurile degetelor sau zona dintre degetul mare și arătător. Punctul capului este în vârful degetului mare. Daca il masezi usor pentru cateva minute, durerea va scadea.

2. Răceală și gripă

Dacă simțiți deja primele simptome ale unei răceli, masați partea moale a tuturor degetelor, cu excepția degetelor mari, pe ambele mâini. Există puncte responsabile pentru sinusurile frontale și nazale.

3. Dureri de gât și spate

Dacă ești îngrijorat de durerile de gât sau de spate, dacă nu poți să stai în picioare și să calci, începe doar să masezi vârful degetului mare și continuă până la încheietura mâinii. În acest rând sunt situate punctele responsabile pentru coloana vertebrală. Masează până când durerea dispare. Este necesar să se maseze ambele mâini.

4. Insomnie

Dacă nu puteți adormi, ar trebui să apăsați partea din mijloc a degetului mare. Masajul trebuie să dureze de la 30 de secunde până la un minut, la ambele mâini. Efectuați acest masaj în fiecare zi înainte de a merge la culcare. După aceasta, organismul va intra într-un ritm și calitatea somnului se va îmbunătăți semnificativ.

5. Probleme digestive

Stimularea acestor puncte este necesară pentru cei care suferă de aciditate mare, balonare și tulburări frecvente. Punctele Stomac și Intestin sunt pe ambele mâini în jurul bazei degetului mare.

masaj palme
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

6. Probleme cu menstruația

Dacă în timpul menstruației ești îngrijorat de durerile în partea inferioară a spatelui sau în partea inferioară a abdomenului, nu te grăbi să iei pastile. În primul rând, masați punctele care sunt responsabile pentru munca capului și a organelor genitale. Punctul capului este situat în vârful degetului mare. Iar punctul responsabil pentru activitatea organelor genitale este pe încheietura mâinii. Un astfel de masaj va ajuta la ameliorarea spasmelor.

7. Tuse

Stimularea zonei responsabile de sistemul respirator va ajuta la rezolvarea unor probleme precum dificultăți de respirație și tuse. Această zonă este situată chiar sub baza degetelor, aproape în centrul palmei.

8. Îmbunătățirea bunăstării

Dacă vă simțiți defavorizat sau obosit, ar trebui să masați punctul care îmbunătățește starea de bine. Acesta este punctul plexului solar, care se află în interiorul palmei. Puneți mâinile ca și cum ați bea apă în ele și apăsați cu degetul mare chiar în centru. Masarea acestui punct pe palmă calmează corpul. Reduce stresul, nervozitatea și oboseala. Dacă faci acest masaj în mod regulat, poți scăpa chiar și de depresie și de anxietatea constantă.

SFAT: Stimularea punctelor individuale de pe palme și degete este de mare ajutor. Dar nu mai puțin util este masajul mâinilor, în general. Va ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, la restabilirea energiei pierdute și la reglarea fluxului sanguin în organism. Dacă faci acest lucru în mod regulat, vei observa îmbunătățiri evidente ale sănătății tale.

Masajul trebuie să înceapă cu o frecare ușoară a palmelor și a mâinilor. Puteți aplica cremă sau ulei pentru a îmbunătăți alunecarea și a hrăni pielea. Masează apoi fiecare deget separat, mai ales cu atenție, mergând pe partea laterală a degetelor.

Daca simti durere undeva, stai putin mai mult in loc si maseaza usor. Există multe terminații nervoase în membrele noastre, în special în mâini. Când le stimulăm, există șanse mari de a afecta activitatea organelor interne.

Masând aceste puncte și mâinile, în general, vă puteți îmbunătăți starea și restabili fluxurile de energie. Amintiți-vă doar că acestea sunt doar ajutoare care nu ajută pe toată lumea, iar pentru simptome mai grave merită să consultați un medic.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel