Sari la conținut

Sfat pentru femeile trecute de 45 de ani: Iată ce vitamine și câte trebuie să ia

femei
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Vitamine recomandate pentru femeile trecute de 45 de ani

Sfat pentru femei. După 45 de ani, femeile ar trebui să ia vitamine, deoarece după această vârstă începe o perioadă dificilă de modificări hormonale, în care bolile cronice se pot agrava și pot apărea noi boli. Dar care sunt cele mai benefice?

Dr. Zhanina Ray, medic specialist endocrinolog, spune că pentru doamnele peste această vârstă, suplimentele de vitamine D, C și E sunt cele mai importante. În plus, ar trebui să ia și fier, calciu și magneziu. Medicul endocrinolog indică și dozele necesare din acești nutrienți importanți pentru organism.

Vitamine esențiale pentru femeile trecute de 45 de ani

vitamine pentru femei
Imagine creată cu AI

„La împlinirea vârstei de 45 de ani, sexului frumos i se recomandă să ia vitamine și minerale care pot ajuta la menținerea oaselor sănătoase, a sistemului imunitar cardiovascular, la reducerea riscului de apariție a diverselor boli și să ofere organismului mai multă energie, spune medicul endocrinolog.

De asemenea, dr. Yanina Ray explică ce elemente și ce cantități ar trebui să primească fiecare femeie care are deja 45 de ani:

Vitamina D. Ajută la întărirea oaselor și a dinților și susține mușchii sănătoși și sistemul imunitar. Doza recomandată este de 600-800 UI pe zi.

Calciu

Important pentru oase și dinți sănătoși. Doza recomandată este de 1000-1200 mg pe zi.

Vitamina C 

Ajută la menținerea sănătății pielii, articulațiilor și gingiilor și întărește sistemul imunitar. Doza recomandată este de 750-1000 mg pe zi.

Este un antioxidant care ajută la protejarea celulelor de deteriorare și susține pielea și ochii sănătoși. Doza recomandată este de 15 mg pe zi.

Fier, esențial pentru producerea hemoglobinei, care transportă oxigenul în întregul corp. Doza recomandată este de 8-18 mg pe zi.

Magneziul – ajută la relaxarea mușchilor, îmbunătățește somnul și reduce nivelul de stres. Doza recomandată este de 310-350 mg pe zi. În ceea ce privește vit. Ei bine, expertul spune că este una dintre cele mai „feminine” vitamine.

Grupul de compuși grași din compoziția sa permite pielii să fie elastică, să-și mențină elasticitatea și prospețimea. Această vitamină are următoarele proprietăți benefice: protejează structurile celulare, întărește sistemul imunitar, restabilește secreția internă a organelor, îmbunătățește starea părului, a unghiilor și a pielii.

„Se crede că vitamina E nu provoacă reacţii adverse la femei, dar are o serie de contraindicaţii, printre care: tendinţă la tromboembolism, infarct miocardic anterior, cardioscleroză, sindrom nefrotic”, spune expertul.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel