luni, august 15, 2022

Endometrioza este a doua cea mai frecventă afecțiune ginecologică din Marea Britanie, conform Endometriosis UK. NHS explică: „Endometrioza este o afecțiune în care țesutul similar cu mucoasa uterului începe să crească în alte locuri, cum ar fi ovarele și trompele uterine”.

 Clinica Mayo spune: „Endometrioza poate fi o afecțiune dificilă de gestionat. Un diagnostic precoce, o echipă medicală multidisciplinară și o înțelegere a diagnosticului dumneavoastră pot duce la o mai bună gestionare a simptomelor dumneavoastră”.

Te-ar mai interesa: Ritualul Mariei Dragomiroiu. Ce face cu părul după...

Unul dintre principalele simptome ale endometriozei este durerea menstruală care vă împiedică să vă desfășurați activitățile normale, potrivit NHS.

Organizația Endometriosis UK spune că simptomele pot varia în intensitate la cei cu endometrioză, iar diagnosticul de endometrioză nu corespunde întotdeauna cu cantitatea de durere și disconfort experimentată.

Endometrioza

Organizația notează că nu toată lumea cu endometrioză prezintă simptome.

Se spune că „simptomele clasice ale endometriozei” includ:

  • Menstruații dureroase
  • Durere în timpul sau după sex
  • Infertilitate
  • Mișcări intestinale dureroase
  • Oboseală.

NHS sugerează că oamenii să consulte un medic de familie dacă au simptome de endometrioză, mai ales dacă au un impact mare asupra vieții lor.

Te-ar mai interesa: Mesajul runelor pentru o zodie. Numerolog: Află un...

Organismul de sănătate explică că nu există un remediu pentru endometrioză și poate fi dificil de tratat, deși tratamentul urmărește ameliorarea simptomelor, astfel încât afecțiunea să nu interfereze cu viața de zi cu zi.

Acesta adaugă că, deoarece endometrioza se manifestă într-o varietate de moduri și împărtășește simptomele cu alte afecțiuni, diagnosticul poate fi dificil și adesea întârziat.

Te-ar mai interesa: Mesaje Sfânta Maria 2022. Cele mai frumoase urări ...

Ar trebui să consultați un medic de familie dacă aveți simptome de endometrioză, mai ales dacă acestea au un impact mare asupra vieții dumneavoastră.

Organizația Endometriosis UK spune că una din 10 femei de vârstă reproductivă din Marea Britanie suferă de endometrioză.

Se adaugă că prevalența endometriozei la femeile cu infertilitate poate fi de până la 30 până la 50 la sută.

Te-ar mai interesa: Ce este interzis să faci pe 15 August! Se spune că...

Colegiul Regal al Asistenților Medicali spune: „Femeile de orice vârstă pot fi afectate de endometrioză, dar este rar ca această afecțiune să se manifeste înainte ca o fată să aibă prima menstruație.

Adolescentele care suferă de menstruații dureroase, leșină sau se confruntă cu un colaps atunci când au menstruație sau care lipsesc de la școală din cauza problemelor menstruale ar trebui să fie consultate deoarece ar putea suferi de această afecțiune.”

Te-ar mai interesa: De ce ți se face somn după masă? Un expert elucide...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private