Sari la conținut

DURIAN, fructul urât mirositor în care se ascunde o adevărată COMOARĂ

Originar din Asia de sud, acest fruct este un paradox alimentar. În ciuda mirosului respingător, asemănător cu cel al cărnii putrezite sau al laptelui stricat, miezul din interior are un gust delicios și nenumărate beneficii pentru sănătate.

Iată de ce îl numesc asiaticii „regele fructelor”:

1. Este o sursă valoroasă de vitamina C. Jumătate de fruct conține necesarul zilnic de vitamina C pentru un adult, reușind să prevină cancerul și Alzheimerul, dar și să redea fermitatea pielii, prin stimularea producției de colagen.

2. Afrodisiac natural confirmat științific. Concret, consumul de durian crește libidoul și îmbunătățește calitatea spermei.

3. Ca și avocado sau cocosul, este bogat în grăsimi bune, dar și în calorii, jumătate de fruct având peste 350 de calorii. În realitate, acest fruct nu îngrașă, ci scade nivelul colesterolului rău din organism și ajută metabolismul.

4. Analgezic și antibiotic. Un studiu din 2010 arată că Durianul poate înlocui cu succes Paracetamolul și Amoxacilina.

Din păcate, fructul este o raritate în România, îl puteți găsi dacă plecați într-o destinație exotică de vacanță sau dacă sunteți dispuși să plătiți bani serioși la piețele care comercializează și produse exotice.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel