joi, august 18, 2022

Când sistemul imunitar atacă propriile țesuturi, apar bolile autoimune cutanate. Aceste boli implică însă modificări nu numai ale pielii, ci și a țesuturilor învecinate, produse prin activarea unor anticorpi specifici. Printre pacienții care se confruntă cu o boală auto-imună se numără și o celebră actriță de la noi.

Este vorba despre Corina Dănilă. Fosta actriţă din serialele de succes suferă de o boală fără vindecare! Frumoasa prezentatore TV spune că boala de care suferă „s-a declanşează pe fond emoţional”.

Te-ar mai interesa: Elena Udrea: Cer să fiu declarată nebună și lipsit...

„Nu am ascuns că am avut probleme legate de coloană, de articulaţii, odată cu luarea în greutate şi că am urmat programul „Good life” la Clinica Bioterra, sub îndrumarea unor specialişti în nutriţie, psihologie, kinetoterapie, fizioterapie şi că încerc să păstrez această nouă modalitate de a trăi sănătos.

Urmez în prezent terapia cu oxigen hiperbar (HBOT), la Centrul Medical Naturalia, pentru că oxigenul respirat difuzează din capilare în ţesuturi şi ajunge în zonele slab perfuzate, ajutându-mă la ameliorarea durerilor de coloană şi articulaţii”, a povestit Corina Dănilă.

Te-ar mai interesa: Monica Pop, avertisment despre pastila de iod: „Ro...

Actrița Corina Dănilă: Vitiligo pe fond emoțional

„Tot voi aţi sesizat, la un moment dat, petele de pe mâinile mele şi v-aţi întrebat dacă sufăr de vreo boală anume. Da, e vorba despre vitiligo, o afecţiune dermatologică auto-imună, care se declanşează pe fond emoţional, în condiţii de slăbire a sistemului imunitar şi pe care o duci toată viaţa.

Petele albe de pe mâini sunt vizibile mai ales în sezonul cald, când mă bronzez. Din respect pentru publicul spectator şi telespectator, folosesc machiaj şi pe faţă şi pe mâini, atât la teatru cât şi la televiziune, pentru ca omul să fie atent la ce fac şi la ce transmit, nu la petele mele de pe mâini.

Te-ar mai interesa: Margherita de la Clejani, înjunghiată în plină str...

Încerc, de ceva vreme, să ţin sub control evoluţia şi să ameliorez efectele, cu ajutorul fototerapiei cu ultraviolete Excilite, sub atenta îndrumare a domnului doctor Lucian Russu.

Deci, toate cele cu care m-am confruntat şi mă confrunt încă, fac parte din viaţă şi încerc să le fac faţă atât cât pot şi cum pot”, a spus Corina Dănilă, potrivit click.ro.


Ce este Vitiligo?

Este o afecțiune (boală) care duce la distrugerea sau slăbirea melanocitelor, acele celule pigmentare responsabile de culoarea pielii, ceea ce duce la pierderea sau oprirea producerii pigmentului și la apariția de pete albe pe suprafața pielii.

Te-ar mai interesa: Cum arată fiica Iuliei Albu. Are doar 13 ani și e ...

Din motive încă nelămurite, boala afectează cu preponderență anumite zone ale corpului, între care fața, picioarele, articulațiile, degetele, genunchii și organele genitale. Vitiligo nu afectează textura și celelalte calități ale pielii, ci are efect numai asupra culorii acesteia. Pe lângă petele albe, la unii bolnavi apar fire de păr alb în scalp, gene, sprâncene sau barbă.

Boala afectează 0,5-2% din populația lumii și are vârsta medie de instalare la 20 de ani. Circa 30% din persoanele afectate au în familie bolnavi de vitiligo.

Te-ar mai interesa: Adevărul despre capacul galben al băuturilor răcor...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private