Sari la conținut

E-Talon, noua aplicație pentru pensionari. Simulator pentru calculul pensiei și aplicație pentru emiterea automată a talonului de pensie

pensie pe caz de boală
Sursă foto: Playtech

Actualul sistem informatic al CNPP va fi modernizat din punct de vedere arhitectural și tehnologic și va avea noi componente funcționale, astfel încât să aibă capacitatea de a susține procesul de reformă și de recalculare a pensiilor publice, se precizează pe pagina de facebook a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a anunțat, săptămâna trecută că a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de Guvern privind fundamentarea referitoare la oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice “.

„Această investiție este finanțată prin Planul Național de Redresare și Reziliență fiind parte din componenta C8- Reforma fiscală și Reforma pensiilor/ jalonul 240.

Actualul sistem informatic va fi modernizat din punct de vedere arhitectural, tehnologic și structural, oferind servicii complete și integrate beneficiarilor noștri, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii”, a anunțat Daniel Baciu, președintele CNPP.

Funcționalități privind noul sistem informatic integrat al CNPP. Simulator pentru calculul pensiei

pensie
Sursă foto: Getty Images
  • Crearea Spațiului Privat Virtual (SPV) pentru pensionari și asigurați, utilizatori ai portalului CNPP, unde se vor primi informații privind stagiul de cotizare, talonul de pensie, decizia de pensionare, etc. și se vor depune documente în format electronic spre soluționare, cum ar fi: cereri privind acordarea unui bilet de tratament, cereri privind acordarea ajutorului de deces, inclusiv dosarul de pensie în format electronic ;
  • Soluție integrată privind managementul documentelor, astfel încât toate documentele care vor fi adresate instituției noastre să circule în format electronic, eliminând pe cât posibil formatul letric care creează disconfort tuturor ;
  • Crearea unui simulator privind calculul pensiei, astfel încât orice asigurat al sistemului public să aibă posibilitatea calculului estimativ al propriei pensii, având o predictibilitate asupra viitorului statut de pensionar ;
  • Aplicația e -Talon care va emite automat, în format electronic, talonul de pensie pentru fiecare pensionar, acest talon electronic având aceeași valoare juridică cu talonul de pensie în format letric.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel