Sari la conținut

Ea este fetița care a beneficiat de prima operație de reconstrucție a craniului prin imprimare 3D

O fetiță de 3 ani de origine chineză a putut să își ridice capul de pe pernă după ce a fost prima beneficiară a unei operații de reconstrucție a craniului prin imprimare 3D a unei noi carcase craniene.

Fetița a stat 17 ore în operație, deoarece, aceasta s-a născut cu o malformație gravă. În urma acumulării de prea mult lichid în craniu, fetița s-a născut cu un craniu care depășea cu mult dimensiunea corpului ei. Tot craniul fetiței era umplut cu apă, o boală care se numește hidrocefelie. „Dacă nu ar fi fost în spital, ea nu ar fi supraviețuit pe timpul verii. A trebuit ca mai întâi să eliminăm lichidul prin montarea unui șunt, deoarece rănile erau prea mari și aveau nevoie de o grefă din creier pentru imprimare” spune Dr. Bo medicul fetiței

Apa din creier apăsa pe țesuturi punând presiune, astfel, că, fetița nu putea nici măcar să își ridice capul de pe pernă. Astfel, fetița avea probleme cu cantitatea de sânge care ajungea la organe, nu era oxigenată bine și avea o cutie craniană foarte subțire.

Cu ajutorul unei imprimante 3D, medicii i-au tăiat calota craniană pe care au depozitat-o într-un recipient cu soluție salină, i-au montat implanturi craniene de titaniu, iar pe măsură ce va crește propriul os cranian va înconjura implanturile.

A.

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel