sâmbătă, octombrie 1, 2022

Echinocțiul de primăvară este el însuși un eveniment astral foarte important. Dar atunci când este acompaniat de încă două evenimente astrale uriașe, este bine să ne înarmăm cu răbdare, pentru a putea traversa liniștiți zona de turbulențe pe care o va aduce această conjunctură astrală.

Ziua de 20 martie este puternică. În continuare suntem cu planeta Mercur în mers retrograd, până pe 28 martie, ceea ce va afecta serios mersul tuturor lucrurilor și a programărilor. Neașteptatul poate apărea de oriunde. Echinocțiul de primăvară va avea loc pe data de 20 martie.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc luna OCTOMBRIE. Astrologul Anca...

Fenomenul are loc în timpul zilei de miercuri, la ora 23:58. Odată cu echinocțiul de primăvară în emisfera de nord începe primăvara din punct de vedere astronomic și durează aproximativ 92 de zile. Este momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ. Există două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă.

Cele două puncte de pe ecliptică, în care se află Soarele în momentul echinocțiului, se numesc puncte echinocțiale, fiind denumite punctul vernal și, respectiv, punctul autumnal. Astfel, în același moment, în emisfera sudică se produce echinocțiul de toamnă.

Te-ar mai interesa: Legătura dintre palpitații și tiroidă. Un medic ca...

În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, acest moment marcând începutul toamnei astronomice, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Potrivit astronomilor, vom asista la un fenomen și mai spectaculos în luna martie, atunci când oamenii din întreaga lume vor putea admira o altă super lună!

Te-ar mai interesa: Atenție la culoarea urinei! Îți poate arăta dacă a...

Tradiția spune că evenimentul astronomic, ce se va petrece pe 20 martie, mai este denumit și „super luna viermilor” și este momentul ce desemnează apariția acestor vietăți pe pământ, ca semn al venirii primăverii! Potrivit oamenilor de știință, într-un an putem admira doar trei astfel de evenimente astronomice: în ianuarie, în februarie și în martie. Acesta este momentul în care Luna va fi cu 30% mai luminoasă și cu 14% mai mare decât o lună plină obișnuită.

Te-ar mai interesa: Recomandările lui Arafat în cazul unui atac nuclea...

Desigur, acesta este și un bun prilej pentru pasionații de fotografie să realizeze cadre cu adevărat ieșite din comun.

Iată cum va afecta această încărcătură astrală fiecare zodie în parte, potrivit astrologului Radu Ștefănescu.

20 martie, miercuri

BERBEC Echinocţiul de primăvară aduce unora dintre nativii din  Berbec o schimbare în bine: o veste bună, sau o promisiune tentantă.  Dar, mare atenţie la răceală şi la durerile de dinţi!

Te-ar mai interesa: Alexandru Rafila: Un comportament responsabil al f...

TAUR Este bine să nu pleci în nicio călătorie, excursie, deplasare, expediţie etc. Nu în ziua echinocțiului de primăvară, stelele nu sunt favorabile. Nu te lăsa încărcat cu sarcini suplimentare.

GEMENI Aspecte favorabile atît sub aspect economic cât şi sentimental.  Totodată mai calm şi mai activ decât de obicei, poţi să rezolvi astăzi unele lucrări întârziate sau să faci ceva progrese.

RAC Astăzi sunt posibile, din nou, probleme în familie sau cu prietenii. Nu trebuie să-ţi faci atâtea gânduri negative pentru orice amănunt. Nu eşti singurul care ai acest tip de probleme.

LEU Ai mare nevoie să-ţi “încarci bateriile”. Un tip de energie se obţine pe seama altui tip de energie. Relaxează-te, fă ceea ce îţi place, poate mişcare moderată în aer curat, respiră adânc!

FECIOARĂ  Eşti în criză de timp și ai multe pe cap. Nu dispera, nu vei reuşi să le faci pe toate, dar în ziua echinocțiului eşti aproape de o soluţie pentru rezolvarea unei probleme mai deosebite.

BALANŢĂ  Posibile surprize plăcute în cursul dimineţii. Cu siguranţă,  găseşti multă satisfacţie în faptul că ajuţi un prieten, sau un coleg. Poţi îndrepta convenabil o eroare involuntară din trecut.

SCORPION  Azi problemele Scorpionilor par să devină mai serioase. Pentru că tu le consideri aşa. Sfatul meu este să te grăbeşti încet! În caz contrar poţi să pierzi din vedere amănunte importante.

SĂGETĂTOR În ziua echinocţiului de primăvară nu lua hotărâri importante, mai ales în ceea ce înseamnă situaţii cu active sau imobiliare, gen în ce culoare zugrăvim casa şi când punem parchet nou!

CAPRICORN Astăzi trebuie să respecţi legile, scrise sau nescrise! Nu încerca să impui anturajului propriul tău sistem de referinţă, ci mai bine respectă regulile jocului ca să obţii ceea ce vrei.

VĂRSĂTOR Ai ideile foarte clare, dar încă nu găseşti modalitatea, tehnologia, oportunitatea, ca să le aplici. Ai răbdare! Evită să te implici astăzi în orice activitate legată de autorităţi.

PEŞTI Se poate şi mai bine. Viaţa ta sentimentala nu este suficient de intensa pe cât ai dori. Astăzi trebuie să dai dovada de discreţie, diplomaţie şi eleganţă în relaţiile sentimentale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private