Sari la conținut

Ectropion palpebral

sursa foto: Unsplash
previziuni 2025

Eversiune (intoarcere) a marginii pleoapei, cel mai frecvent al pleoapei inferioare, ceea ce expune conjunctiva (membrana transparenta care tapiseaza interiorul pleoapelor), in mod normal aflata in contact cu globul ocular. Cauze – Desi un ectropion palpebral poate exista chiar de la nastere (ectropion congenital), acesta se observa mai ales la subiectul varstnic (ectropion senil) si este cauzat atunci de o relaxare a tesuturilor sau de o inflamatie a pleoapei (conjunctivita cronica). EI mai poate rezulta si dintr-o proasta cicatrizare a unei plagi sau a unei arsuri (ectropion cicatriceal) sau poate fi o complicatie a unei paralizii faciale (ectropion paralitic). Simptome si tratament – Ectropionul palpebral antreneaza o lacrimare permanenta si o iritatie a ochiului. Protejata defectuos, corneea este expusa leziunilor trofice: keratita punctata superficiala, chiar ulceratie corneana. Tratamentul unui ectropion palpebral este chirurgical si mai mult sau mai putin complex dupa originea acestuia.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel