miercuri, decembrie 7, 2022
  • Patru voluntari care au primit vaccinul COVID-19 Pfizer au dezvoltat paralizia lui Bell – dar Pfizer neagă că paralizia facială temporară a fost cauzată de vaccin.
  • Efectul secundar alarmant, dar rar, a fost dezvăluit într-un comunicat de date detaliate de la FDA înainte de ședința sa de astăzi, când autoritățile de reglementare vor vota pentru aprobarea vaccinului.
  • Oamenii de știință FDA au decis că efectul secundar nu a fost probabil cauzat de vaccin, dar au spus că ar recomanda ca Pfizer să monitorizeze îndeaproape persoanele predispuse spre paralizie
  • Paralizia lui Bell se poate întâmpla oricui în orice moment, iar cauza sa este necunoscută, deși infecțiile respiratorii virale sunt considerate un factor de risc
  • Doar un singur vaccin inactivat cu gripă inactivată a provocat efectul secundar grav în 2001 și a fost scos rapid de pe piață

Efect secundar alarmant. Patru persoane care au primit vaccinul coronavirus Pfizer în cadrul studiului firmei au dezvoltat paralizia lui Bell, o formă de paralizie facială temporară, potrivit raportului autorităților americane privind vaccinul.

Autoritățile de reglementare ale Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) au spus că nu există nicio modalitate clară prin care vaccinul să provoace paralizia lui Bell, dar a avertizat că medicii ar trebui să urmărească efectul secundar alarmant, iar Pfizer ar trebui să continue să urmărească numărul de persoane afectate.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

Nimeni nu știe ce anume provoacă paralizia lui Bell, care trece de la sine de cele mai multe ori. Dar trebuie să știi că asta nu este prima dată când are legătură cu un vaccin, deși oamenii de știință au concluzionat că vaccinurile nu au declanșat paralizia facială în toate cazurile, cu excepția unuia singur. Este vorba despre un vaccin elvețian împotriva gripei, care a fost vândut în timpul sezonului gripal 2001-2002 acolo, iar apoi a fost scos imediat de pe piață.

Efect secundar alarmant: Paralizia lui Bell

Până în prezent, FDA a spus că numărul de cazuri de paralizie Bell observate în studiul vaccinului Pfizer a fost „în concordanță cu frecvența de fond a paraliziei Bell raportate în grupul de vaccinuri, care este în concordanță cu rata de fond așteptată în populația generală și nu există nicio bază clară pe care să încheiem o relație de cauzalitate în acest moment ‘, dar va urmări atent cazurile viitoare.

Te-ar mai interesa: Românii vor să facă copii! Gabriela Firea, despre ...

Una dintre persoanele afectate a avut fața paralizată la trei zile după vaccin și a revenit la normal după aproximativ trei zile, în timp ce în celelalte cazuri, paralizia a apărut după 9, 37, respectiv 48 de zile după vaccinarea împotriva SARS-Cov-2. Fiecare dintre cei trei s-a recuperat în 10 – 21 de zile.

Paralizia lui Bell apare brusc și arată alarmant, ca un accident vascular cerebral. Majoritatea bolnavilor observă că o parte a feței lor începe să cadă, iar mușchii devin slabi. În cazuri rare, ambele părți ale feței pot deveni temporar paralizate.

Te-ar mai interesa: Cât de des trebuie schimbată lenjeria intimă și cu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private