marți, septembrie 29, 2020

Efecte contact intim. Un lucru neașteptat li se întâmplă multor femei, cel puțin o dată în viață, după ce au contact intim, însă nimeni nu vorbește despre asta.

Se spune că plăcerea contactului intim e ca un medicament natural care dă o stare de bine și de euforie, însă în cazul unora dintre femei nu este valabil. Din contră, acestea experimentează stări depresive, anxietate, agitație și sunt chiar agresive, după ce întrețin relații intime.

Citește și:

Legătura dintre contact intim și depresie are o lungă istorie, chiar dacă în Antichitate se credea că acest lucru nu se aplică și în cazul femeilor. Medicul din Grecia Antică pe nume Galen spunea: ”Toate animalele sunt triste după un contact intim, în afară de femei și cocoși”.

Însă, acest punct de vedere este contrazis de 230 de femei active din punct de vedere intim cu vârste între 18 și 55 de ani care au fost chestionate în legătură cu depresia post contact intim.

Citește și:

Un studiu publicat în Sexual Medicine  a scos la iveală că 46% dintre femei au experimentat cel puțin o dată în viață simptome acestei afecțiuni.

Parteneri