Sari la conținut

Efectele neștiute ale ceaiului verde! Ce se întâmplă dacă îl bem înainte de culcare

Metode naturale prin care îți poți curăța plămânii și căile respiratorii

Ceaiul verde este un tip de ceai obținut, spre deosebire de ceaiul negru din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Diferența în producerea lui față de producerea ceaiului negru constă în faptul că procesul natural de fermentație este oprit.

Călugarul Eisai a ținut să evidențieze efectele benefice ale ceaiului verde în cartea sa Menținerea sănătății prin ceai (1211): „Ceaiul este un medicament miraculos pentru menținerea sănătătii.

Ceaiul are o putere extraordinară de prelungire a vieții. Oriunde o persoană cultivă ceai, va avea parte de o viață lungă.” Din toate timpurile ceaiul este „elixirul care creează lăcașul de nestrămutat al nemuririi”.

Din acest pasaj reiese faptul că ceaiul verde a fost apreciat din timpuri străvechi ca un puternic medicament. În ultimii ani însă, cercetările au evoluat atât de mult încât acum avem și confirmarea știintifică a ceea ce se spunea în vechime „Ceaiul este medicamentul miraculos al menținerii sănătății”. Devine din ce în ce mai clar pentru oricine că ceaiul verde are un spectru foarte larg de prevenire a bolilor.

Efectele neștiute ale ceaiului verde! Ce se întâmplă dacă îl bem înainte de culcare

Catechina, o substanţă conţinută de ceaiul verde, are proprietăţi antivirale şi antioxidante. Potrivit specialiştilor, gargara cu ceai verde distruge mai eficient virusurile. Datorită efectului diuretic puternic, ceaiul verde ajută şi la reducerea tensiunii arteriale.

În plus, compuşii conţinuţi de această plantă contribuie la revigorarea organismului, alungând stresul şi redând tonusul fizic şi psihic. Ceaiul verde este recomandat şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, pentru reducerea nivelului glicemiei din sânge şi protejarea ficatului de toxine.

În același timp, o cană de ceai fierbinte băută înainte de culcare poate ajuta corpul să se pregătească pentru a intra în ciclul normal de odihnă, iar acest lucru poate duce la o pierdere sănătoasă a kilogramelor și la arderea grăsimilor. Iată ce spun nutriționiștii despre ceaiul verde decofeinizat.

Cum ajută ceaiul verde la arderea grăsimilor?

Cu fiecare înghițitură, ceaiul verde aduce numeroase beneficii pentru sănătate: de la efectele antiinflamatorii și anticancerigene. până la capacitatea de a sprijini sănătatea intestinală. Acest lucru, menționeză nutriționista Nicole Richards, se datorează conținutului său ridicat de antioxidanți. Ceaiul verde, explică ea, este un ceai detoxifiant, scrie SheFinds.

„Ceaiurile detoxifiante pot fi o băutură grozavă înainte de culcare pentru a accelera metabolismul și arderea grăsimilor”, deoarece vă poate ajuta să atingeți obiectivul de slăbi cât mai sănătos, explică Richards.

Ajută la pierderea kilogramelor în mod sănătos

Ea subliniază că unele dintre cele mai populare și mai eficiente ceaiuri de detoxifiere a organismului sunt cele cu un conținut ridicat de antioxidanți.

”Nimic nu poate fi mai benefic pentru organism decât o cană de ceai băută înainte de culcare, mai ales dacă vrei să te relaxezi, adaugă dieteticianul Jan Cowin. Ceaiul verde decofeinizat în mod special este o „băutură sănătoasă care vă poate ajuta să pierdeți kilograme în mod eficient”, spune acesta.

În plus, este„cea mai bună opțiune dacă doriți să reduceți consumul de cofeină înainte de culcare”.

O cană de ceai verde „înainte de culcare” poate ajuta la slăbit, subliniază el, pentru că stimulează metabolismul și previne depozitarea grăsimilor.

Ceaiul verde poate preveni apariţia cancerului

”De asemenea, ceaiul verde aduce multe beneficii pentru sănătate, deoarece este bogat în antioxidanți, care pot proteja corpul de toxinele dăunătoare”, conchide Cowin.

Un compus din ceaiul verde (polifenolul EGCG) îi conferă o acţiune antioxidantă de 100 de ori mai mare decât a vitaminei C. În plus, stimulează sistemul imunitar, inhibând dezvoltarea celulelor canceroase şi chiar ajutând la distrugerea celor mature.

Consumul regulat de ceai verde reduce semnificativ riscul de apariţie a cancerului, mai ales a celui de colon, de vezică urinară, de esofag, de pancreas, de rect şi de stomac.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel