Sari la conținut

Șapte ceaiuri minune care taie pofta de mâncare și ard grăsimea de pe burtă

ceai fierbinte
Sursa foto: Unsplash
Risc de cancer daca bei ceaiul fierbinte

Șapte ceaiuri minune care taie pofta de mâncare și ard grăsimea de pe burtă

Oricine încearcă să respecte modalitățile de alimentație sănătoasă știe cât de atrăgătoare pot fi mâncărurile și gustările. Cum depășim obsesia care provoacă dependență față de alimentele reconfortante care ne încarcă cu calorii?

Deși există multe metode pretinse pentru a ține aceste pofte la distanță, una, în special, a atras multă atenție în ultima vreme: ceaiurile pentru suprimarea poftei de mâncare.

Potrivit experților în sănătate, aceste ceaiuri făcute cu ingrediente naturale nu doar ajută la arderea grăsimilor din burtă, ci și accelerează metabolismul, ceea ce ajută și mai mult la pierderea în greutate.

Ceaiuri minune: 1. Ceai de mentă

Menta este cea mai comună plantă disponibilă pe tot parcursul anului. Se știe că aroma sa puternică taie pofta de mâncare și reduce dorința de mâncare. Doar fierbeți câteva frunze de mentă proaspătă cu apă și veți simți diferența într-o săptămână.

2. Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir, conform experților în sănătate, este o modalitate sigură de a pierde în greutate în mod natural. Conform unui studiu publicat de Annals of the New York Academy of Sciences, ghimbirul are diverși compuși care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii care sunt benefice în suprimarea poftei de mâncare, reglarea zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului – printre altele.

3. Ceaiul de păpădie

Consumată în mod regulat ca ceai, păpădia ajută la reglarea sistemului digestiv, îmbunătățește sănătatea ficatului, controlează apetitul și chiar ameliorează constipația. Ceaiul de păpădie conține, de asemenea, potasiu și poate fi un înlocuitor excelent pentru electroliții pierduți în timpul transpirației în timpul unui antrenament.

Ceaiuri minune: 4. Ceaiul alb

Catechinele din ceaiul alb accelerează metabolismul, ajutând în același timp să reducă foamea și poftele nesănătoase. Adăugarea a doar două căni din acest ceai delicios de moale la dieta ta zilnică poate aduce o mare diferență în sănătatea ta fizică.

5. Ceaiul verde

Una dintre cele mai populare băuturi din întreaga lume, ceaiul verde a fost dovedit prin diverse cercetări și studii ca un stimulent al metabolismului. Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, ceaiul verde nu numai că suprimă pofta de mâncare, dar este și bun pentru pierderea în greutate și pentru stimularea metabolismului.

6. Ceai de flori de hibiscus

Acest ceai delicios, cu aromă de pământ, face minuni datorită conținutului său ridicat de polifenolici, care promovează arderea grăsimii din burtă și reduce apetitul. Ceaiul de hibiscus hidratează și poate fi înlocuit cu ușurință cu băuturile îndulcite, cum ar fi băuturile răcoritoare și sucuri.

Ceaiuri minune: 7. Ceai de schinduf

Schinduful este un ingredient popular folosit pentru a spori gustul în multe bucătării din întreaga lume. Și în afară de asta, este chiar bogat în fibre, dintre care majoritatea sunt insolubile. Ceaiul regulat de schinduf ajută la controlul poftei de mâncare și la reglarea zahărului din sânge și, în cele din urmă, ajută la o pierdere sănătoasă în greutate.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: