vineri, iunie 9, 2023

Vitamina B3 (niacina), care este una dintre cele opt vitamine B esențiale, este esențială pentru bunăstare. Diverse cercetări sugerează, totuși, că starea de niacină a unei persoane ar putea afecta riscul de cancer. De fapt, cercetările publicate la începutul acestui an au legat un supliment B3 de dezvoltarea și răspândirea cancerului de sân mortal. Descoperirile sugerează că vitamina ar putea alimenta progresia cancerului la creier în cazuri extreme.

Cercetările efectuate la începutul acestui an de către Universitatea din Missouri (MU) au descoperit că suplimentele de nicotinamidă cu ribozomi (NR) pot crește de fapt riscul de cancer de sân triplu negativ.

Potrivit descoperirilor, publicate în revista Biosensors and Bioelectronics, suplimentele pot fi asociate cu o creștere a expresiilor genelor implicate în creșterea celulelor canceroase.

S-a înțeles anterior că vitaminele vândute în comerț beneficiază sistemele cardiovascular, metabolic și neurologic.

Cu toate acestea, o echipă internațională de cercetători de la Universitatea din Missouri a contestat acest punct de vedere larg acceptat după ce a descoperit că pastilele pot crește riscul de cancer de sân atunci când sunt luate în doze mari.

Studiul a mai descoperit că cancerul triplu negativ ar putea metastaza și se poate răspândi la creier.

Potrivit Societății Americane de Cancer, cancerul de sân triplu negativ este considerat un „cancer agresiv”, deoarece crește rapid.

Aceasta înseamnă că este mai probabil să se fi răspândit în momentul în care este găsit și este mai probabil să revină după tratament, în comparație cu alte tipuri de cancer.

Odată ce tumora s-a răspândit la creier, prognosticul este prost deoarece există opțiuni de tratament limitate în acest moment, a explicat Elena Goun, profesor asociat la MU.

Autorul principal al studiului a spus: „Unii oameni le iau pentru că presupun automat că vitaminele și suplimentele au numai beneficii pozitive pentru sănătate, dar se cunosc foarte puține lucruri despre cum funcționează de fapt.

Din cauza acestei lipse de cunoștințe, am fost inspirați să studiem întrebarea de bază despre cum funcționează vitaminele și suplimentele în organism.”

NR alternativa la vitamina B3

NR este cunoscută pe scară largă ca o alternativă la vitamina B3, care este binecunoscută pentru capacitatea sa de a ajuta la creșterea nivelului de energie celulară.

Cercetătorii au crezut de multă vreme că acest lucru îi poate conferi un rol important în protecția împotriva mecanismelor de îmbătrânire.

Totuși, se știe că și celulele canceroase se dezvoltă din energia pe care o primesc, deoarece aceasta le crește metabolismul.

Acest lucru i-a determinat pe cercetători să investigheze rolul suplimentelor precum NR în dezvoltarea și răspândirea cancerului.

„Munca noastră este deosebit de importantă, având în vedere disponibilitatea comercială largă și un număr mare de studii clinice umane în curs, în care NR este utilizat pentru a atenua efectele secundare ale terapiei cancerului la pacienți”, a remarcat profesorul Gou.

„În timp ce NR este deja utilizat pe scară largă la oameni și este investigat în atât de multe studii clinice în curs pentru aplicații suplimentare, o mare parte din modul în care funcționează NR este o cutie neagră, nu este înțeles.”

Cercetarea a spus că descoperirile evidențiază importanța de a cunoaște potențiale efecte secundare pentru suplimentele investigate înainte de a le administra pacienților.

Goun a adăugat: „Nu toate cancerele sunt la fel la fiecare persoană, mai ales din punctul de vedere al semnăturilor metabolice.

De multe ori cancerul își poate schimba chiar metabolismul înainte sau după chimioterapie.”

Descoperirile alarmante evidențiază necesitatea unor cercetări suplimentare privind rolul NR în dezvoltarea și tratamentul cancerului.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private