duminică, decembrie 4, 2022

Moduri de a reduce riscul de cancer de sân. Când vine vorba de cancer, informația este putere.

Așadar, în onoarea lunii de conștientizare a cancerului de sân, chirurgul de top pentru cancerul de sân, Dr. Kristi Funk, vă prezintă cele mai bune modalități de a vă reduce riscul de cancer de sân.

„Am o abordare în patru direcții pentru a învinge cancerul de sân”, spune dr. Kristi Funk, făcând referire la cele mai recente cercetări.

Te-ar mai interesa: România sau tomberonul Europei: mii de tone de hai...

Surgeon to the stars Dr Kristi Funk reveals secrets of keeping your breasts healthy for life | Daily Mail Online

Kristi Funk este un chirurg american de cancer de sân, cunoscut pentru tratamentul chirurgical al celebrităților Angelina Jolie și Sheryl Crow și pentru susținerea nutriției integrale pe bază de plante.

Moduri de a reduce riscul de cancer de sân: 1. Alege alimente pe bază de plante

Un studiu recent, publicat în iunie, a urmărit peste 65.000 de femei timp de o medie de 21 de ani și a arătat că o dietă sănătoasă pe bază de plante poate reduce riscul de cancer de sân, în timp ce o dietă nesănătoasă pe bază de plante – așa că gândiți-vă, procesate și bogate în grăsimi. alimente precum prăjiturile, bomboanele și chipsurile — au avut de fapt o creștere cu 20% a riscului de cancer de sân.

Te-ar mai interesa: Ce faci când ai o urgență medicală în weekend? Dr....

„O garnitură strategică dintr-o salată mare sau o mulțime de legume la grătar, chiar dacă aveți carne în farfurie, va reduce inflamația și va scădea factorii de creștere care scad riscul de cancer”, spune dr. Funk, potrivit rachelrayshow.com.

„Chiar dacă ești un consumator de carne și îți place asta, să mănânci mai multe alimente pe bază de plante este bine pentru tine și este mai bine pentru planetă,” adaugă Rachel Funk.

Te-ar mai interesa: A fost călugăriță, dar a renunțat la hainele sfint...

Dr. Funk a mai spus că mâncarea ei a anului este ciupercile din cauza modalităților în care acestea reduc riscul de cancer de sân.

„O meta-analiză a arătat o asociere între un consum mai mare de ciuperci și un risc mai scăzut de cancer, în special cancer de sân. Shitake, maitake și ciupercile reishi au toate niveluri ridicate de antioxidanti care sunt anticancer și anti-îmbătrânire, dar chiar și varietatea de buton alb, care se află în departamentul de produse aproape tuturor, are proprietăți anti-estrogen care pot preveni creșterea sânilor. celule canceroase”, explică dr. Funk.

Te-ar mai interesa: MINUNILE există. Tradiții și obiceiuri pentru noap...

Și cât trebuie să mănânci? Nu este nimic ieșit din comun, ar trebui să fie suficientă doar o porție zilnică de dimensiunea degetului mare.

2. Fă sport în mod regulat

„Mișcarea scade estrogenul, care este protector, deoarece 80% din toate cancerele de sân sunt alimentate de estrogen, deci mai puțin este mai bine. acest lucru este important pentru că excesul de insulină provoacă inflamație, spune celulelor canceroase să crească și aduce noi surse de sânge celulelor canceroase, un proces numit angiogeneză”, spune. Dr. Funk.

Te-ar mai interesa: „Chirurgia nu vindecă cancerul”. Se poate supravie...

antrenamentul cardio
Sursa: Unsplash

Deci, nu există nicio îndoială că excesul de insulină este ceva ce vrem să evităm. Exercițiile fizice promovează, de asemenea, pierderea în greutate și întăresc imunitatea împotriva cancerului. Și nu este nevoie de mult.

„Un studiu pe 17.000 de femei aflate în postmenopauză a arătat că mersul vioi pentru doar 11 minute pe zi le reduce riscul de cancer de sân cu 18%, în comparație cu cei care nu merg pe jos. Dar pentru a maximiza sănătatea, îndreptați-vă spre aceste obiective. Dacă este un exercițiu pe îndelete, vrei cinci ore pe săptămână; dacă este un exercițiu puternic transpirat, 2,5 ore pe săptămână.”

Moduri de a reduce riscul de cancer de sân: 3. Limitează consumul de alcool

Din păcate pentru toți băutorii de alcool, când vine vorba de cancerul de sân, știința este clară: cu cât bei mai puțin, cu atât riscul este mai mic.

„Pentru fiecare băutură consumată pe zi, riscul de cancer de sân crește cu 7% pentru femeile aflate în premenopauză și cu 13%. la sută pentru femeile aflate în postmenopauză.

Cu toate acestea, dacă alegeți să beți, ghidurile Societății Americane de Cancer recomandă să nu mai mult de o băutură pe zi pentru femei și două pe zi pentru bărbați”, explică dr. Funk. Dr.

Funk are un compromis: „Dintre toate băturile alcoolice, vinul roșu este cel care are unele calități de salvare. Există capacități de scădere a estrogenului și, de asemenea, resveratrolul antioxidant, pe care îl puteți obține din coaja strugurilor roșii sau afinelor.”


4. Menține-ți o greutate sănătoasă

„Un studiu din acest an a arătat că dacă erai slabă la vârsta de 20 de ani și îngrași în jur de 10 kilograme cu timpul, riscul de cancer de sân crește cu 42 la sută. Dar, vestea bună este că dacă slăbești, pierzi riscul. „

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private