miercuri, ianuarie 26, 2022

Descoperirea de ultimă oră a cercetătorilor poate fi REVOLUȚIONARĂ. Cum vor putea fi prevenite bolile metabolice – STUDIU –

Cercetătorii au dat publicității rezultatele unui studiu de ultimă oră efectuat pe șoareci de laborator, conform căruia au găsit o metodă de a împiedica apariția diabetului de tip 2.

Trehaloza, un substitut al zahărului, blochează glucoza din ficat și activează o genă care accelerează sensibilitatea la insulină, reducând riscurile de a face diabet, conform noului studiu efectuat pe șoarecii de laborator, scrie sciencealert.com.

Te-ar mai interesa: Copiii noștri sunt instrumentele de joacă a guvern...

Activarea genei Aloxe 3 arde mai multe calorii, reduce depozitele de grăsime și șansele de îngrășare. Mai mult, scade nivelul colesterolului rău din sânge!

Aceste descoperiri deschid calea unor noi metode de tratament al bolilor metabolice, printre care obezitate, diabet sau sindromul ficatului gras!

Trehaloza în scop terapeutic pentru oameni încă nu a beneficiat de studii amănunțite, dar cercetătorii care au hidratat șoarecii de laborator cu apă și trehaloză au constatat efecte benefice la nivel metabolic, similare cu acelea înregistrate în timpul postului alimentar.

Postul alimentar în cazul șoarecilor de laborator are efecte notabile și activează aceeași genă care crește sensibilitatea la insulină.

Te-ar mai interesa: Pfizer și BioNTech lansează primul studiu al unei ...

”Am descoperit că gena Aloxe 3 îmbunătățește sensibilitatea la insulină la fel ca medicația în diabet”, spune Brian DeBosh, profesor în pediatrie la Universitatea Washington din St. Louis.

”Am activat gena Aloxe fie cu ajutorul trehalozei, fie prin post alimentar, probabil din același motiv: lipsirea ficatului de glucoză.”

”În cazul șoarecilor, gena se activează ca urmare a postului alimentar. Datele noastre confirmă că postul sau administrarea trehalozei cu o dietă normală obligă ficatul să își schimbe felul în care procesează nutrienții, într-un mod benefic. Și dacă glucoza poate fi blocată din ficat cu un medicament, atunci putem avea beneficiile restricțiilor alimentare fără ca aceste restricții să existe, propriu zis”, conchide profesorul Brian DeBosh.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului pancreatic: două părți ale c...

Savanții au remarcat că odată gena activată în ficat, fie prin post sau administrarea trehalozei, are următoarele efecte în cazul șoarecilor de laborator: creșterea arderilor, reducerea depozitelor de grăsime, inclusiv a celor din ficat și o scădere a grăsimilor și colesterolului din sânge.

Uimitor este că atât șoarecii supuși unei diete de îngrășare, dar și cei predispuși genetic la îngrășare nu au mai dezvoltat boli metabolice, dacă au primit trehaloză prin intermediul apei pe care au băut-o.

Te-ar mai interesa: Călătorii imunizați nu vor mai avea nevoie de test...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private