Sari la conținut

Efectul nebănuit al pastilelor pentru depresie. Concluziile unui STUDIU sunt alarmante, ce complicații apar

Concluziile unui studiu despre depresie a adus la iveală amănunte neștiute până acum, care pot afecta serios sănătatea mentală a persoanelor care se tratează cu antidepresive.

Medicamentele anticolinergice, utilizate pentru tratarea depresiei şi incontinenţei, sunt asociate cu un risc crescut de demenţă, potrivit cercetătorilor, care insistă însă asupra imposibilităţii de a conchide dacă este vorba de o legătură cauză-efect, potrivit AFP.

La acest studiu, publicat la data de 25 aprilie în revista medicală BMJ (British Medical Journal), au participat circa 350.000 de persoane vârstnice din Marea Britanie. Cercetătorii au descoperit că persoanele care au folosit un anumit tip de medicamente anticolinergice, cum ar fi cele folosite pentru tratarea depresiei, bolii Parkinson sau incontinenţei urinare, pentru un an sau mai mult, aveau un risc cu 30% mai mare de a dezvolta demenţă ulterior.

Şi chiar dacă studiul indică o legătură între cele două, „ceea ce nu ştim cu certitudine este dacă tratamentul este cauza”, a explicat George Savva, unul dintre autorii studiului, cercetător la East Anglia University.

Legătura „ar putea fi explicată şi prin faptul că aceste tratamente sunt prescrise pentru simptome foarte timpurii care indică apariţia demenţei”, a continuat el.

Autorii studiului sunt de părere că medicii ar trebui sa evite prescrierea pe termen lung a medicamentelor anticholinergice la pacienţii cei mai în vârstă. Cu toate acestea, ei fac apel la pacienţii care iau aceste tratamente să nu le întrerupă singuri fără a discuta cu medicul lor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel