Sari la conținut

Eficiență de 100% a vaccinului anti-covid la copii. Medic: „Copiii poartă uneori această vină să nu cumva să-i îmbolnăvească pe bunici”

parinti si copii
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Lucruri pe care părinții ar trebui să le evite în educația copiilor

Eficiență de 100% a vaccinului anti-covid la copii. Medic: „Copiii poartă uneori această vină să nu cumva să-i îmbolnăvească pe bunici”.

Specialiștii consideră că eficiența serurilor anti-covid în cazul copiilor este mai mare decât în cazul adulților. Astfel, în cazul serului de la Pfizer, s-a demonstrat, în urma analizelor și testelor efectuate, că ar avea un grad de eficiență de 100% în cazul copiilor.

Eficiență de 100% a vaccinului anti-covid la copii

Dr. Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București Ilfov, este de părere că vaccinul administrat copiilor de peste 12 ani este un pas înainte în lupta cu pandemia.

„Faptul că acum vaccinul poate fi administrat copiilor de la 12 ani în sus este un mare pas înainte. Ce știm până acum este că în fața tulpinii originale acest vaccin are o eficacitate de 100%, pentru că din lotul studiat niciun copil care a făcut acest vaccin nu a mai făcut boala, ceea ce înseamnă eficacitate 100%.

Mai mult, știm deja publicat de câteva zile că împotriva tulpinilor noi, mai ales cea braziliană și cea indiană, eficacitatea merge până la 88%, mă refer la vaccinul Pfizer, un procent mai mult decât fericit care ne ține la distanță de boală. Ce așteptăm noi de la vaccin este să ne ferească de formele grave și decese“, adeclarat dr. Alexiu, potrivit Medika TV.

În întreaga lume, specialiștii atrag atenția părinților să se preocupe mai mult de sănătatea emoțională a celor mici.

„Trebuie să avem grijă și de sănătatea mentală a copiilor. Pentru că ei au auzit un an întreg că ei pot să dea boala la bătrâni și să-i omoare. Ceea ce n-a fost bine de suportat pentru unii copii care-și iubesc foarte mult bunicii și străbunicii. Și care poartă uneori această vină că să nu cumva să-i îmbolnăvească.

Faptul că au fost supuși izolării, carantinării, distanței față de bunici este un lucru în plus să ne gândim la norocul pe care-l avem acum că avem vaccin. Suntem norocoși că s-a putut face un vaccin atât de repede”, a mai spus Sandra Alexiu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel